ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου: Για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/02/2019 - 14:23 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου ζήτησε από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όπως είχε αποφασίσει, να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων που μετακινήθηκαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για μόνιμους μαζικούς διορισμούς (11, 14, 17/1/2019).

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε στη συνεδρίαση 29/1 να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης μόνο για τις 11/1. Η ΕΛΜΕ ξαναέστειλε κείμενο με το οποίο επιχειρηματολογούσε και ζητούσε την κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης. Το αίτημα συζητήθηκε στις 12/2 και η απόφαση της πλειοψηφίας ήταν αρνητική.

Οι κοινές ανακοινώσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις στις 14 και 17/1/2019 καλούσαν όλους τους συναδέλφους στη Βουλή και καλούσαν τις ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν με 3ωρες στάσεις εργασίας. Όλες οι κινητοποιήσεις από την Παρασκευή 11/1 μέχρι και την Πέμπτη 17/1 είχαν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, χωρίς καμία διαφοροποίηση.

Η μη κάλυψη των εξόδων των συναδέλφων αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ δε στηρίζει στην πράξη των αγώνα των συναδέλφων αναπληρωτών. Άλλωστε η θέση της για το σύστημα διορισμών ήταν παραπλήσια με τα κριτήρια που νομοθέτησε η κυβέρνηση. Ήταν απέναντι στο αίτημα για άμεση μονιμοποίηση των αναπληρωτών και τη στοιχειώδη κάλυψη των τεράστιων εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων με 30.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αντί να οργανώνει και να στηρίζει με όλους τους τρόπους το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ προτιμά να σπαταλά χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους, όπως πριν δύο χρόνια, διαμορφώνοντας προτάσεις μακριά από τις ανάγκες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου που το μόνο που πέτυχαν ήταν να στρώσουν το δρόμο στο Υπουργείο Παιδείας για να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική.

Δηλώνουμε ότι εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για μια αξιοπρεπή ζωή, για μια κοινωνία που θα τους χωράει όλους!!

Καλούμε τη γενική συνέλευση των προέδρων να αποφασίσει την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από την επαρχία από το ταμείο της ΟΛΜΕ.

Ζητάμε την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του εκπροσώπου της ΕΛΜΕ στη γενική συνέλευση των προέδρων. Το ταμείο της ΕΛΜΕ χωρίς την οικονομική ενίσχυση, δεν θα μπορεί να καλύψει βασικές λειτουργικές ανάγκες.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: