Προσλήψεις αναπληρωτών – Εκπαιδευτικοί: Το «παιχνίδι» με τη ζωή και την εργασία των αναπληρωτών πρέπει να σταματήσει

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/01/2021 - 17:32 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 19/01/2021 - 17:35

: Κυβέρνηση και προχωρούν σε πρωτοφανή νομοθετικά μέτρα εν μέσω πανδημίας! Δεν έφτανε που με δικαιολογία την πανδημία προχώρησαν για πρώτη φορά σε προσλήψεις με συμβάσεις , τώρα οξύνουν την επίθεση ακόμα περισσότερο και δίνουν το δικαίωμα στους διευθυντές εκπαίδευσης να απολύουν αυτούς τους συμβασιούχους κατά την κρίση τους, αναφέρει η Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οι τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών αποτελούν κατάφορη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα στην εκπαίδευση, ακόμα και σε αυτά του αναπληρωτή. Είναι εξοργιστική η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμπεδώσει τις πιο άθλιες σχέσεις εργασίας και με τις υποδείξεις ΕΕ-ΟΟΣΑ, αυτές των ολιγόμηνων συμβάσεων χωρίς δικαιώματα και προστασία στο όνομα του covid19.

Να κρατήσει όμηρους χιλιάδες συμβασιούχους, να τους μετατρέψει σε δια βίου απόκληρους! Τώρα μάλιστα, διευρύνει το διευθυντικό δικαίωμα να απολύει ο διευθυντής εκπαίδευσης κατά την κρίση του! Τι άλλο θα περιμένουμε; Να απολύει και μονίμους κατά την κρίση του;

Η γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται με τη διάταξη που ψηφίστηκε στο νόμο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση για την πρόσληψη αναπληρωτών από τον εκάστοτε Διευθυντή Εκπαίδευσης. Τώρα μετατρέπει τον διευθυντή εκπαίδευσης σε κανονικό εργοδότη με δικαίωμα πρόσληψης και απόλυσης των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα  με εγκύκλιο που έστειλε το , καλούνται οι Διευθυντές εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν, ως εκπρόσωποι του δημοσίου, αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διαρκείας και σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν στη ΛΗΞΗ της σύμβασης (απόλυση) των συναδέλφων!

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν με αυτή την σύμβαση κάλυψαν σε πολλές περιπτώσεις όχι «έκτακτα» κενά covid, αλλά πάγια κενά. Μάλιστα πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε μεγάλη φάση , αποδεικνύοντας ότι τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας δεν είναι «έκτακτα» για να καλυφθούν από ολιγόμηνες συμβάσεις αλλά πάγια. Σε όλη αυτή την δυστοπία των σχολείων μας, τα παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς αλλά και πολλοί συνάδελφοι να μείνουν άνεργοι ξαφνικά γιατί «αξιολογήθηκαν» ως «μη απαραίτητοι» πλέον.

Είναι εξοργιστικό, μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας, η κυβέρνηση, αντί να προχωρά σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς ώστε να στελεχώσει τα σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό και να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών, βρίσκει την ευκαιρία να δημιουργήσει γενιές εκπαιδευτικών που θα παραπαίουν αιωνίως ανάμεσα στην ανεργία και την εργασία.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Το παιχνίδι με τη ζωή και την εργασία των αναπληρωτρ(ιώ)ν πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

•   Καμία απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού.

•   Κατάργηση όλου το νομοθετικού πλαισίου που μας μετατρέπει σε εκπαιδευτικούς – λάστιχο (ν.4589/προσοντολόγιο, τρίμηνα, τοπικές προσλήψεις, νόμου Κεραμέως -ν.4692/20-, κ.α.). Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

•   Κάλυψη εδώ και τώρα όλων των κενών σε όλες της δομές της εκπαίδευσης.

• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

•  Πλήρη δικαιώματα (εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά) αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αναπληρωτές: Εμπαιγμός οι 3μηνες συμβάσεις • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !
  • express

   europalso

  Enter your email address: