Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής ζητάει μέσω ανακοίνωσης της, η Λήμνου.

Η ανακοίνωση:

Πάγιο αίτημα του Σωματείου μας, αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονέων και μαθητών, είναι η έγκαιρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, ώστε με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς όλοι οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στις θέσεις τους και τα μαθήματα να ξεκινούν χωρίς προβλήματα. Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, με συνεχείς ανακοινώσεις, καταγγελίες και κάθε πρόσφορο τρόπο, έχει δώσει τα τελευταία χρόνια αταλάντευτο αγώνα για να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Αισθανόμαστε λοιπόν δικαιωμένοι, αφού, κατά κοινή ομολογία, η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα Σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με ένα πολύ καλό ποσοστό κάλυψης των κενών (90% περίπου μετά την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών), τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα το αντίστοιχο ποσοστό είναι κατά πολύ μικρότερο (60% περίπου).

Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη της αδιαμφισβήτητης αλήθειας πως οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των Σωματείων μόνο μάταιες δεν είναι, ενώ δίχως αγώνες τίποτα δεν κερδίζεται.

Ωστόσο, ένα μήνα μετά την έναρξη των Σχολείων ακόμα υπάρχουν στην περιοχή μας κενά εκπαιδευτικών που δεν έχουν καλυφθεί. Συγκεκριμένα:

στο Γυμνάσιο Μύρινας: έλλειμμα  12 ωρών στα Μαθηματικά, 4 ωρών στη Γεωγραφία, 4 ωρών στη Βιολογία, 6 ωρών στην τεχνολογία, 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ03-ΠΕ04.
στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: έλλειμμα 12 ωρών στα Μαθηματικά, 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ02 και 1 κενό εκπαιδευτικού ένταξης ΠΕ03-ΠΕ04.
στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μύρινας: έλλειμμα 6 ωρών στη Φυσική, 5 ωρών στη Χημεία και 1 ώρα Βιολογία.

Ζητάμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών που απομένουν ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων και οι μαθητές μας να διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα.