Εκπαιδευτικοί: Κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης – Δε χορηγήθηκε κανένα δωρεάν τεστ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/09/2020 - 09:59 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, μετά την πραγματοποίηση σχετικού διαγνωστικού τεστ, ανακοινώθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή/τρια σε της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι το τρίτο κρούσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

  κορονοϊού σε σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης

Και στις τρεις περιπτώσεις κανένα (δωρεάν) διαγνωστικό τεστ, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης από τον , κανένα μέτρο ελέγχου από το υπουργείο υγείας για την πιθανότητα μετάδοσης του covid-19 στην σχολική κοινότητα και στις οικογένειες των παιδιών. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους. Όσοι ανησυχούν και μπορούν να αναλάβουν το κόστος των διαγνωστικών τεστ απευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα. Όσοι ανησυχούν χωρίς την ανάλογη οικονομική δυνατότητα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά λύση.

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση, αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αφού άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (εκτός από τη μάσκα), προχωράει στην προώθηση της «ανοσίας της αγέλης» στην εκπαιδευτική κοινότητα, αδιαφορώντας για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Είναι δυνατόν η Διευθύντρια Εκπαίδευσης να δηλώνει άγνοια για επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο και για ύποπτα κρούσματα, όπως συνέβη κατά την παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ (21/9/2020) για την έλλειψη μέτρων προστασίας;

Είναι δυνατόν να δίνεται οδηγία να λειτουργήσει κανονικά σχολείο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας, όταν μάλιστα ο συγχρωτισμός με μαθητές πολλών τμημάτων, αλλά και άλλων σχολείων της περιοχής επιβάλλει άμεση παρέμβαση του ΕΟΔΥ με ιχνηλατήσεις και τεστ;

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν εικόνα κανονικότητας χάριν της οικονομίας άνοιξαν τα σχολεία με 27 ως 30 άτομα στην τάξη, χωρίς τεστ, χωρίς μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, χωρίς τα κατάλληλα μέσα και υλικά, επιρρίπτοντας την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη μαθητών και εκπαιδευτικών. Σήμερα, με τα κρούσματα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν την ίδια τακτική και δίνουν οδηγίες σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, και για να γίνει αυτό απαιτούνται μέτρα προστασίας τώρα!

· Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ για ιχνηλατήσεις και τεστ όπου υπάρχει κρούσμα. Αν δε μπορεί και δε θέλει ο ΕΟΔΥ, να αναλάβουν οι Δήμοι να προστατέψουν τους κατοίκους τους.

· Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

· Απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία.

· Άμεση πρόσληψη και διάθεση μόνιμο προσωπικού καθαριότητας.

· 15 μαθητές ανώτερο όριο σε κάθε τμήμα Επίταξη διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία.

· πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων.

· Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων.

· Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)

Καλούμε τους συλλόγους καθηγητών με αποφάσεις τους και σε συνεργασία με μαθητές και γονείς να πάρουν αποφάσεις για να απαιτήσουν άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Διαβάστε ακόμη:

Κλειστά σχολεία: Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες

Κλειστά σχολεία – Χαρδαλιάς: 93 από τα 123 σχολεία που εντοπίστηκαν κρούσματα είναι στην Αττική

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: