Η συγκεκριμένη εργαζόμενη προσφέρει τις υπηρεσίες της  επί  14  χρόνια στο 23ο Ν/γείο Ν. Ιωνίας  το οποίο  συστεγάζεται με το 7ο δημοτικό σχολείο και μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί του συγκροτήματος δεν είχαν παράπονο  από τη δουλειά  της, αναφέρει ο Σύλλογος Σεφέρη.

Η ανακοίνωση:

Με  έκπληξη  πληροφορηθήκαμε την ξαφνική μετακίνηση από το σχολικό συγκρότημα των 23ου Ν/γείου – 7ου δημοτικού σχολείου  Ν. Ιωνίας σε άλλο σχολείο της περιοχής και μάλιστα με τηλεφωνική εντολή η οποία  δόθηκε  από υπάλληλο του  τμήματος  Παιδείας του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη προσφέρει τις υπηρεσίες της  επί  14  χρόνια στο 23ο Ν/γείο Ν. Ιωνίας  το οποίο  συστεγάζεται με το 7ο δημοτικό σχολείο και μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί του συγκροτήματος δεν είχαν παράπονο  από τη δουλειά  της.

Σύμφωνα με καταγγελία της,  η  μετακίνησή της, με ταχύτατες και συνοπτικές  διαδικασίες, προήλθε  μετά  από έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τη  διευθύντρια  του  7ου  δημοτικού η οποία όπως  διαβάζουμε χρησιμοποίησε  απαράδεκτες  εκφράσεις  εναντίον  της.

Η όλη μεθόδευση  της  μετακίνησης  αποδεικνύει  ότι η αντιδήμαρχος Παιδείας και η Διευθύντρια του 7ου δημοτικού σχολείου, σε άμεση και αγαστή συνεργασία, συναποφάσισαν να προβούν σε μία πράξη εκδίκησης και  τιμωρίας, που  αποκαλύπτει  συμπεριφορές  και τακτικές άλλων εποχών.

Καταδικάζουμε  το  γεγονός  της  τηλεφωνικής εντολής μετακίνησης  από τη δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας  προς τη σχολική καθαρίστρια,  χωρίς να έχει  προηγηθεί σχετική έρευνα ή έστω η κλίση της σε απολογία, χωρίς  να της δοθούν εξηγήσεις για τον λόγο της μετακίνησής της, ως πράξη  εργοδοτικής αυθαιρεσίας και προσπάθεια  τρομοκράτησης με αποδέκτες γενικά τους εργαζομένους.

Απαιτούμε  να δοθούν απαντήσεις από την αντιδήμαρχο Παιδείας για τη στάση της και  τη μετακίνηση της εργαζόμενης.

Διεκδικούμε κυβέρνηση και δήμος να προχωρήσουν στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την καθαριότητα των σχολείων και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των σχολικών καθαριστριών να μετατραπούν σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας, με δικαιώματα.