«Εκκρεμούν ακόμη οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια του 2019»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/02/2020 - 09:48 | Author: Newsroom Ipaidia

Παραμένουν σε εκκρεμότητα οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το έτος 2019 – Έντονη η ανησυχία των εκπαιδευτικών

Ομάδα fb "Μετατάξεις εκπαιδευτικών από ΔΕ σε ΠΕ 2019"

Ανησυχία προκαλεί η μεγάλη καθυστέρηση που έχει υπάρξει στην ανακοίνωση των μετατάξεων των εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2019.

Συγκεκριμένα, η πρώτη συνεδρίαση του αρμόδιου Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), που εισηγείται τις εν λόγω μετατάξεις, έλαβε χώρα στις 8 Οκτωβρίου του 2019, με βάση την οποία ικανοποιήθηκαν 77 από τις 328 αιτήσεις μετάταξης, δεδομένου ότι πληρούσαν τις προϋποθέσεις και σε μία από τις προτιμήσεις τους υπήρχε κενή οργανική θέση.

Από τότε έχουν περάσει τέσσερις σχεδόν μήνες χωρίς, ωστόσο, να έχει υπάρξει καμία υπουργική απόφαση με τα ονόματα των μεταταχθέντων ούτε κατ' επέκταση κάποια δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αντ' αυτού σε δεύτερο χρόνο, στις 16 Δεκεμβρίου του 2019, το θέμα των μετατάξεων συζητήθηκε για δεύτερη φορά σε νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, το οποίο ενέμεινε και πάλι στην αρχική του απόφαση, εισηγούμενο τις ίδιες μετατάξεις.

Τόσο η μεγάλη καθυστέρηση από μέρους του υπουργείου όσο και οι συνεχείς συζητήσεις του θέματος από το αρμόδιο συμβούλιο δημιουργούν έντονη ανησυχία στους εκπαιδευτικούς για την τελική έκβαση των εκκρεμών μετατάξεων.

Την ανησυχία αυτή εντείνει ακόμη περισσότερο η φημολογία για επικείμενη ολική κατάργηση από το Υπουργείο πολυάριθμων δηλωθέντων οργανικών κενών σε ορισμένους από τους κλάδους κάτι που προβληματίζει, ενόψει μάλιστα και των εξαγγελθεισών προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών στο δημόσιο. Μια τέτοια απόφαση θα είναι πρωτόγνωρη και αν επαληθευθεί θα φέρει τα πάνω κάτω στις τελικές μετατάξεις, ανοίγοντας το δρόμο σε μαζικές ενστάσεις και αγωγές διεκδικήσεων από τους εκπαιδευτικούς.

  • ideascentral

    europalso