ΕΕΤΑΑ: Διευκρινίσεις για τον αποκλεισμό ΑμεΑ και τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/07/2017 - 17:56 | Author: Newsroom Ipaidia

: Σε ανακοίνωσή της η δίνει απάντηση στα ερωτήματα  για τα περί «αποκλεισμού » από τις δομές του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το έτος 2017-2018» . Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή της:

Με αφορμή ερωτήματα περί «αποκλεισμού ΑμεΑ» από τις δομές του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το έτος 2017-2018» και έχοντας υπόψη και την πρακτική των τελευταίων ετών, η διευκρινίζει τα εξής :

1. Το πρόγραμμα επιδοτεί με αυξημένη χρηματοδότηση, ατομικές αξίες τοποθέτησης () κάθε ωφελούμενο, ο οποίος έχει στην οικογένεια του/της μέλος με (5.000 Ευρώ κατ' άτομο). Το αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται στις αντίστοιχες δομές (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών/ατόμων με Αναπηρία & Μονάδες Ολοκληρωμένης Φροντίδας, κατηγορίες Δ και Β3 αντίστοιχα), ενώ δεν υπάρχει πλαφόν στον αριθμό εξυπηρετούμενων με αναπηρία, καθότι έχει διασφαλιστεί με ενέργειες των συναρμοδίων υπουργείων, ανεξαρτήτως κριτηρίων και προϋποθέσεων, να δοθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση για όσες αιτήσεις υποβληθούν στην συγκεκριμένη κατηγορία.

2. Αιτούντες/σες με παιδιά , τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν σε δομές των Κατηγοριών Β3 και Δ, δύνανται να τοποθετηθούν σε δομές άλλης κατηγορίας (κατόπιν σχετικής συνεννόησης και βεβαίωσης αποδοχής από αυτές) με αντίστοιχη προσαρμογή του ύψους του voucher, βάσει της νέας θέσης. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες εξαιρέσεις (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, εργασιακή κατάσταση κ.λπ) για τους/τις αιτούντες/σες αυτούς.

3. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΕΤΑΑ.

Loading...


  • europalso   ideascentral