Δημοτικό χώρο παραχώρησε ο Δήμος Πειραιά, στο Μουσικό Σχολείο της πόλης, στον οποίο -στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα- μπορεί να ανεγερθεί σχολικό κτίριο συνολικής επιφάνειας 450 τ.μ. περίπου. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συνυπέγραψε χθες πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του δημοτικού χώρου, με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Πειραιά Νίκο Καρδούλια και τον υποδιευθυντή Θοδωρή Γιατρά. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού Στέλιος Γαϊτανάρος.

Σημειώνεται πως η παραχώρηση της χρήσης είναι εικοσαετούς διάρκειας και αφορά δημοτικό χώρο εφαπτόμενο με το ήδη υπάρχον σχολικό κτήριο του Μουσικού Σχολείου και συγκεκριμένα επί της οδού Παύλου Μελά 6, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε ότι τα τελευταία 3 χρόνια βρισκόταν σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, προκειμένου να βρεθεί λύση για τις στεγαστικές ανάγκες του σχολείου, το οποίο χρειαζόταν έναν επιπλέον χώρο.

Ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι βρέθηκε λύση στον διπλανό χώρο, ο οποίος παραχωρείται από τον δήμο στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, προσθέτοντας ότι με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, αλλά και ενδεχομένως με τη συνδρομή του Δήμου, μπορούν να οικοδομηθούν σε πρώτη φάση 200 τ.μ., στο όμορο οικόπεδο δίπλα στο Μουσικό Σχολείο. Επιπλέον επεσήμανε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη να χτιστούν επιπλέον 200 – 250 τ.μ., προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία του σχολείου.

Υπογράμμισε ότι το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, είναι ένα σημαντικό σχολείο, το οποίο ήθελε να βοηθήσει ο δήμος, βρίσκοντας νέο χώρο για να στεγαστεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Γαϊτανάρος, σε σχετική δήλωση ανέφερε πως «με την παραχώρηση δρομολογείται η λύση σε ένα ακόμα πρόβλημα, σε μια ακόμα ανάγκη, σε ένα ακόμα αίτημα, αυτή τη φορά του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, για την αναγκαία επέκταση των κτιριακών του εγκαταστάσεων».

Ο κ. Γαϊτανάρος αναφέρθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης της μουσικής παιδείας μέσα από τη δημόσια εκπαίδευση, και τόνισε τη στήριξη της δημοτικής αρχής, για το Μουσικό Σχολείο της πόλης, που είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά.