Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο σε όλες τις της πόλης, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί, προκειμένου να εντάξουν τα παιδιά την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κ. Παύλος Ραβάνης και ο Διευθυντής Συμβάσεων & Παρακολούθησης  Προϋπολογισμού της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κ. Δημήτρης Τσουβάλας, επισκέφθηκαν σήμερα το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο είναι ένα από τα σχολεία της πόλης που έχει αναπτύξει σημαντική δράση στον τομέα της ανακύκλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, τους ειδικούς  κάδους ανακύκλωσης προσέφερε στον Δήμο Πειραιά η Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε ότι, ο Δήμος τοποθέτησε σε όλα τα σχολεία της πόλης κάδους ανακύκλωσης, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ανακύκλωση  και τα οφέλη που επιφέρουν  αυτές οι δράσεις στην προστασία του περιβάλλοντος. Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες πρωτοβουλίες του Δήμου  που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας, όπως είναι το πρόγραμμα «Κάνθαρος»,  το οποίο αφορά σε ανακύκλωση στα νοικοκυριά και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων με τους καφέ κάδους στις επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε ότι οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης της ανακύκλωσης στον Δήμο Πειραιά,  με στόχο να επιτευχθεί μια καλύτερη και πιο χρήσιμη διαχείριση των απορριμμάτων στον Πειραιά και στο Λεκανοπέδιο Αττικής.  Τέλος, ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι: «τα παιδιά προτρέπουν πλέον τους μεγαλύτερους να αρχίσουμε να ανακυκλώνουμε  συστηματικά».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του,  σημείωσε ότι στόχος, μέσω αυτού του προγράμματος, είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και γενικότερα όλης της σχολικής κοινότητας στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με τη μέθοδο της διαλογής στην πηγή,  η οποία έχει καθιερωθεί και ευρωπαϊκά ως μία βέλτιστη εφαρμογή για την καλύτερη και αποδοτικότερη ανακύκλωση.  «H ανακύκλωση  δεν είναι μία εφήμερη τάση της εποχής, αλλά είναι μία στάση ζωής, που πρέπει και είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργηθεί στα παιδιά μας από  μικρή ηλικία», υπογράμμισε ο κ. Ρέππας και σημείωσε ότι οι μαθητές πρέπει να εμπεδώσουν ότι η ανακύκλωση πρέπει να υπάρχει στη ζωή μας.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της τόνισε:

«Όλοι μας έχουμε αμετάθετη υποχρέωση να προστατεύουμε το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει μεθοδικά και συστηματικά να εντάξουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας. Η προσπάθεια όμως πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο νωρίς, αν είναι δυνατόν από την παιδική ηλικία και με τη σωστή διαπαιδαγώγηση. Γι αυτόν τον λόγο ο Δήμος Πειραιά εντάσσει την ανακύκλωση σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κ. Παύλος Ραβάνης σε δήλωσή του, ανέφερε ότι  ξεκίνησε  ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου με την Περιφέρεια Αττικής, σε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια  και του Πειραιά.

Σημείωσε ότι πρόκειται για  ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης στην πηγή όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ.  Ραβάνης επεσήμανε ότι παρά τη δύσκολη σχολική  χρονιά λόγω του covid -19, τα παιδιά  μαθαίνουν να ανακυκλώνουν  και να ξεχωρίζουν στην πηγή,  το πλαστικό, το αλουμίνιο και το χαρτί.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ