Διακριθέντες μαθητές βράβευσε ο Προκόπης Παυλόπουλος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/11/2015 - 00:24 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα…
το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο μαθητές διακριθέντες σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, συνοδευόμενους από τους καθηγητές και τους γονείς τους.

Ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος προς τους νεαρούς μαθητές, αφού τους συνεχάρη, υπογράμμισε ότι έχουν την τύχη να ξεκινούν την ζωή τους με αυτή την διάκριση που αποτελεί μια σημαντική ψυχική ενίσχυση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

«Να πιστεύετε στον εαυτό σας, στις δυνάμεις σας και να ξέρετε ότι δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα απολύτως από τους συναδέρφους σας στο εξωτερικό» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσθέτοντας παράλληλα ότι «όσες δυσκολίες και να βρείτε μπροστά σας, μπορείτε να τις υπερνικήσετε. Δεν υπάρχει δυσκολία για τον άνθρωπο που να μην μπορεί να την υπερνικήσει όταν έχει τις ικανότητες και όταν πιστεύει σε αυτές».

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, η μεγάλη δύναμη της ψυχής του Έλληνα στις δύσκολες ώρες αποτελεί το κυριότερο στοιχείο που δείχνει την διαχρονικότητα της φυλής μας και υπογράμμισε : «Εμείς οι Έλληνες έχουμε αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα, είμαστε ένας λαός, ο οποίος ιδίως στις δύσκολες στιγμές, καταφέρνει παρά πολλά πράγματα. Ξέρει να διακρίνεται. Αυτή η ψυχή του Έλληνα, απέδειξε ιστορικά, ότι μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία. Και μέσα από αυτές τις δυσκολίες πορευτήκαμε σε όλη μας την ιστορία».

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    ideascentral

    europalso