Μόνιμα χαρακτηριστικά παίρνει πλέον η προσπάθεια διάλυσης της ΕΛΜΕ από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, αλλά και ΠΑΜΕ. Στις 4/2 διέλυσαν τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ αδιαφορώντας για την ανάγκη οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα αντιασφαλιστικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ

Στις 10/2 και ενώ είχαμε καλεστεί σε συνεδρίαση Δ.Σ. που ορίστηκε από 4/2 για την Τρίτη 11/2, και αφού μας ζητήθηκε να στείλουμε θέματα ημερήσιας διάταξης, οι εκπρόσωποι των ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν θέματα σημαντικά και επείγοντα και ακύρωσαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Είναι φανερό ότι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού για τα αντιασφαλιστικά μέτρα που εκπορεύονται από τα κόμματά τους δεν θεωρούν σημαντικό θέμα την οργάνωση της απεργίας. Αλλά και οι εκπρόσωποι του κομματικού συνδικαλισμού που παρά τα μεγάλα λόγια, σε όλους τους αγώνες συντάσσονται με τη γνωστή ΑΔΕΔΥ, δε θεωρούν σημαντικό το σωματείο να συζητάει και να αποφασίζει μέτρα στήριξης της απεργίας για το ασφαλιστικό!

 

Οι παρατάξεις που συγκρότησαν το προεδρείο της ΕΛΜΕ δεν τηρούν ούτε τις τυπικές τους υποχρεώσεις ακόμη και ως διαμεσολαβητές των αποφάσεων της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ. Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη: δεν στέλνουν στα σχολεία ούτε τις ανακοινώσεις που αποφασίζονται στα Δ.Σ.  ή τις στέλνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και μετά από συνεχείς επισημάνσεις. Πολύ περισσότερο δεν ενδιαφέρονται για την υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΛΜΕ. Είναι χαρακτηριστικά τα πρόσφατα παραδείγματα: Κοινοποίησαν καταγγελία για τη στάση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Πάιδα στις 9/2 όταν Δ.Σ. πήρε απόφαση στις 23/1! Δεν έστειλαν στα σχολεία : το ψήφισμα  συμπαράστασης της ΕΛΜΕ στην απεργία εργαζομένων του ΟΤΕ, την απόφαση ενάντια στον αποκλεισμό συμβασιούχων από το συνέδριο της ΕΔΟΘ…… Δεν υλοποίησαν αποφάσεις σχετικά με τα προβλήματα στα σχολεία 3ο Γ/Σ Μενεμένης και ΕΠΑΛ Κορδελιού….. Εκκρεμούν θέματα (για ειδικότητα ΠΕ78, για πόλεμο, για Χρυσή Αυγή, κ.ά.)  τα οποία καταθέσαμε στο Δ.Σ. από τις 20/1 και ποτέ δεν συζητήθηκαν! Το Δ.Σ. μετά τις εκλογές της ΕΛΜΕ και τη συγκρότησή του συνεδρίασε μία μόνο φορά! Την κατάσταση διάλυσης της ΕΛΜΕ από τη ΔΑΚΕ και τα ΣΥΝΕΚ πριμοδοτεί με τη στάση του το ΠΑΜΕ το οποίο σταθερά συμπράττει μαζί τους εξυπηρετώντας τα σχέδιά τους, καθώς γιατί ενδιαφέρεται μόνο για το δικό του κομματικό σχεδιασμό.

 

Σε ό,τι μας αφορά θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τις προτάσεις μας για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και να αγωνιζόμαστε για την προώθηση και λύση τους μέσα από το Δ.Σ. αλλά και από κοινού με τα σχολεία και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

 

 

Θέματα που προτείναμε να συζητηθούν στο Δ.Σ. της Τρίτης 11/2 και απορρίφθηκαν

 • Απεργία για ασφαλιστικό στις 18/2 : Έκδοση ανακοίνωσης / μέτρα στήριξης της απεργίας
 • Υλοποίηση προηγούμενων αποφάσεων Δ.Σ.

– 3ο Γ/Σ Μενεμένης : εκδήλωση – ειδικό προσωπικό, κ.ά.

– ΕΠΑΛ Κορδελιού: κτηριακό – σύσκεψη – ειδικό προσωπικό

 • 3ο Γ/Σ Κορδελιού : κτηριακό
 • Οικονομικός απολογισμός των εκλογών της ΕΛΜΕ : Έσοδα / έξοδα,  στοιχεία ψηφισάντων μόνιμοι / αναπληρωτές / συνδρομή από μισθοδοσία,  συνδρομή με καταστάσεις σχολείων,  συνδρομή από μπλοκ αποδείξεων, συνδρομή σε άλλη ΕΛΜΕ / βεβαιώσεις
 • Διεκδικήσεις σχετικά με συναδέλφους πρώην διαθεσιμότητας : πρωτοβουλίες δραστηριότητες, κινητοποιήσεις, ανακοίνωση
 • Γενική Συνέλευση με θέμα : Αντισυνδικαλιστικός νόμος – υπεράσπιση των καταστατικών των σωματείων – κρίση συνδικαλιστικού κινήματος – προτάσεις και η στάση του κινήματος.
 • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί / Οργανικές Θέσεις για διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Γενική Παιδεία : Συνάντηση – σύσκεψη με αναπληρωτές
 • Ισοτιμία πτυχίων κολεγίων – ΑΕΙ, αλλαγές στα Λύκεια : Συνάντηση – σύσκεψη με μαθητικές κοινότητες, συλλόγους γονέων.
 • Εκπαίδευση και πρόσφυγες : ανακοίνωση / εκδήλωση / παραστάσεις ΥΜΘ, ΠΔΕ.
 • Νέα επίσκεψη αλληλεγγύης Βαγιοχώρι / επίσκεψη / έκδοση ανακοίνωσης
 • ΟΑΣΘ-συγκοινωνίες :ανακοίνωση/συμμετοχή στην κινητοποίηση

Κάρτα ΟΛΜΕ : Εκκρεμότητες με ΟΛΜΕ – συνδρομές / καταγραφή

 • σχολείων και αριθμού συναδέλφων που δεν πήραν
 • Κουπόνια ΟΑΣΘ : ενημέρωση νέων συναδέλφων στην ΕΛΜΕ για τη χρήση μειωμένου εισιτηρίου στον ΟΑΣΘ – αποστολή δικαιολογητικών.
 • Ψηφίσματα : Από προηγούμενες συνεδριάσεις (δίκη Χρυσής Αυγής, σχετικά με αδικίες σε βάρος της ειδικότητας ΠΕ78, αποκλεισμός συμβασιούχων από συνέδριο ΕΔΟΘ) και νέα ψηφίσματα (Διώξεις στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας)