Ευρεία προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες ( 21/3) το απόγευμα στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το θέμα των Τμημάτων ΤΕΙ της Δράμας.

Στην συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Δράμας Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, που είχε αναλάβει και την σχετική πρωτοβουλία, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Δράμας κ. Χρήστος Αηδόνης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Κυριάκος Χαρακίδης, από πλευράς της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου ο κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου κ. Θεολόγης Παπαδόπουλος και ο Καθηγητής του Τμήματος Οινολογίας κ. Σπυρίδων Μάμαλης.

Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν το ζήτημα των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων. Στον γόνιμο και μακρύ διάλογο που επακουλούθησε, ο κ. Υπουργός στο τέλος ης συνάντησης δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα αναθεωρήσει την απόφαση αναφορικά με το κλείσιμο των Τμημάτων της Δράμας, τονίζοντας ενώπιον όλων των παραβρισκόμενων ότι το Τμήμα Οινολογίας θα παραμείνει στην Δράμα και για να υλοποιηθεί τούτο ζήτησε έγγραφη δέσμευση της ακαδημαϊκής κοινότητας για στήριξη του Τμήματος αναφορικά με το διδακτικό προσωπικό, ενώ όσον αφορά το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου, θα συγχωνευτεί με το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, ως ακαδημαϊκή κατεύθυνση.

Η δημόσια δέσμευση αυτή του κ. Υπουργού αναμένεται να υλοποιηθεί και εμπράκτως στο άμεσο μέλλον με την δημοσιοποίηση του αναθεωρημένου σχεδίου Αθηνά.

Από το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ