Μετά από τις έντονες και συστηματικές διαβουλεύσεις της Δευτέρας 6/2/2017, πρώτης ημέρας συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων(Ε.Μ.Υ.) της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει τη διάταξη για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., παρέστημεν σήμερα Τρίτη 7/2/2017, ως αιρετοί εκπρόσωποι του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., στην ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων της Επιτροπής, πραγματοποιώντας σειρά επαφών ενημέρωσης του Υπουργού Παιδείας κου Γαβρόγλου, του Υφυπουργού κου Μπαξεβανάκη, Βουλευτών όλων των κομμάτων, Ομοσπονδιών και Συλλόγων, επί του θέματος της υπό ψήφιση περικοπής δαπανών μετακίνησης στην έδρα των Συμβουλίων, των αιρετών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.).
Ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων και παρενέβησαν υπέρ της απόσυρσης αυτής της ρύθμισης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Υ. κος Μιχελής, οι Βουλευτές της Ε.Μ.Υ. του ΣΥΡΙΖΑ κος Μηταφίδης και κα Κατσαβριά, ο αν. ΤομεάρχηςΠαιδείας της Ν.Δ. κος Χρήστος Κέλλας και ο Υπεύθυνος Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κος Κωνσταντόπουλος.
Υπέρ της απόσυρσης της ρύθμισης επιχειρηματολόγησαν εκτενώς από το Βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. Θανάσης Κικινήςκαι της Ο.Λ.Μ.Ε. Ελένη Ζωγραφάκη.
Συγκινητικός επίσης ο αγώνας και η συμπαράσταση των συναδέλφων της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής(ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.) Δημήτρη Αφουξενίδη και Παναγιώτη Σταμάτη, οι οποίοι ανέδειξαν το θέμα κατά τις ομιλίες τους.
Τελικά όλη αυτή η δυναμική που αναπτύχθηκε συνετέλεσε στο να ληφθεί η γενναία απόφαση του Υπουργού Παιδείας κου Γαβρόγλου, υπέρ της διαγραφής της πρόβλεψης της παραγράφου 8, του άρθρου 11, σύμφωνα με την οποία οι αιρετοί των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. θα αναλάμβαναν το κόστος μετακινήσεών τους στην έδρα του Συμβουλίου, αν αδυνατούσαν να αποσπασθούν εκεί.
Έτσι, οι αιρετοί συνάδελφοί μας ιδίως των νησιών και των παραμεθορίων περιοχών, τους οποίους έπληττε τα μάλα αυτή η άδικη και ανισότιμη ρύθμιση αν εφαρμοζόταν, θα μπορέσουν να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα της υπηρεσίες τους στα Συμβούλια μας, τα οποία ως γνωστόν αποτελούν την μοναδική θεσμοθετημένη φωνή του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. εντός των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας.
Ας ελπίσουμε πως αυτή η εδώ και καιρό κλιμακούμενη περιπέτεια, η οποία έθεσε σε κίνδυνο την ύπαρξη των Συμβουλίων του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., οι λεπτομέρειες της οποίας κάποια στιγμή είναι απολύτως αναγκαίο να διερευνηθούν, θα είναι και η τελευταία.
Δημήτρης Παπαευθυμίου και Βασίλης Βούγιας

Αιρετοί Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου
Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)
Ειδικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας