Απίστευτα τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων – Τι καταγγέλει

Όλη η ανακοίνωση:

Στα πλαίσια πραγματοποίησης της ετήσιας Γενικής του Συνέλευσης, ο Σύλλογός μας επικοινώνησε εγκαίρως (1,5 μήνα πριν την 3η Μαΐου 2023, ημερομηνία πραγματοποίησης της Γενικής μας Συνέλευσης) με την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ, υποβάλλοντας αίτημα παραχώρησης της αίθουσας «Ζαγκλίν ντε Ρομιγί» του ΥΠΑΙΘ για την 3η Μαΐου 2023.

Αφού το αρμόδιο Τμήμα, μας ενημέρωσε για τη διαθεσιμότητα της αίθουσας τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ζητήσαμε κι επίσημα την παραχώρησή της, με το υπ’ αριθμ.303/22-03-2023 έγγραφό μας, αναμένοντας το αυτονόητο, καθώς παρέμενε μόνον το τυπικό της έγκρισης από την Υπουργό, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη αίθουσα μας παραχωρούνταν πάντα στο παρελθόν.

Προς μεγάλη μας έκπληξη όμως, ουδεμία έγκριση λάβαμε! Παρ’ όλο που η συγκεκριμένη αίθουσα ήταν εγκαίρως δεσμευμένη από το Σύλλογό μας, παρ’ όλο που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν προγραμμάτισε ακόμη και εκ των υστέρων κάποια εκδήλωση για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, η αίθουσα δεν μας παραχωρήθηκε παραμένοντας μάλιστα κλειστή την ημέρα της Γενικής μας Συνέλευσης.

Φυσικά, ο Σύλλογός μας εγκαίρως κι αφού πρώτα εξάντλησε κάθε περιθώριο, αναζήτησε άλλο χώρο, εκτός ΥΠΑΙΘ και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τη Γενική του Συνέλευση.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το αρμόδιο Τμήμα αρνήθηκε την παραχώρηση της αίθουσας «Ζαγκλίν ντε Ρομιγί» στο Σύλλογο της Κεντρικής Υπηρεσίας για την πραγματοποίηση της δικής του Συνέλευσης την 3η Μαΐου 2023 με την αιτιολογία ότι η αίθουσα ήταν ήδη δεσμευμένη από τον ΣΥΠΥΥΠ με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί της Κεντρικής Υπηρεσίας να δεσμεύσουν την ίδια αίθουσα σε άλλη ημερομηνία.

Ο Σύλλογός μας, από την πρώτη στιγμή κατάθεσης του σχετικού εγγράφου αιτήματος, ζήτησε από τον Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού, κ. Τάκη Παρασκευόπουλο, την άμεση προώθησή του στην Υπουργό προς έγκριση, μια διαδικασία καθαρά τυπική! Όμως, ο εν λόγω μετακλητός υπάλληλος και επί χρόνια Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της κ. Κεραμέως, επέλεξε να μας εμπαίζει, υποσχόμενος μάλιστα κάθε φορά ότι από μέρα σε μέρα θα αποστείλει τον «υπέρογκο φάκελό μας» (έγγραφο μιας σελίδας που είχε ήδη λάβει έγκριση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ) για τελική έγκριση από την κ. Κεραμέως.

Ο κ. Τάκης Παρασκευόπουλος εφαρμόζοντας λοιπόν τις γνωστές παρελκυστικές του τακτικές, πίστεψε για άλλη μία φορά ότι είναι ικανός να δημιουργήσει πρόβλημα στο Σύλλογό μας για λόγους που παραπέμπουν αποκλειστικά και μόνο στο δικό του modus operandi! Ένας απλός υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού που θεωρεί ότι απέκτησε λόγο, κρίση και ιδιαίτερη αξία επειδή η κ. Κεραμέως τον περιέλαβε αρχικά στην αυλή της και κατόπιν τον διόρισε Διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου. Ένας απλός υπάλληλος που απουσιάζει χρόνια από την οργανική του θέση, που θεωρεί ότι εμπλέκεται με την πολιτική και ότι προσφέρει έργο . . . φαίνεται ότι μεταλλάχθηκε σε κάποιου είδους καρδινάλιο που μπορεί «να λύνει και να δένει» εντός του ΥΠΑΙΘ στο όνομα της ευεργέτιδός του, Υπουργού Παιδείας κ.Κεραμέως. Υπό άλλες συνθήκες δε θα έπρεπε να μας εξέπληττε ο ρόλος του «Τάκη», καθώς το μόνο που θα μπορούσε πράγματι να κάνει, θα ήταν να μοιράζει κλειδιά αιθουσών. Και ούτε αυτό σωστά, όπως εκ των πραγμάτων απεδείχθη!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παρασκευόπουλος δημιουργεί προβλήματα σε ολόκληρο μάλιστα το ΥΠΑΙΘ, όχι μόνο στο Σύλλογό μας. Τελευταία κρούσμα των πρακτικών του, η άρνησή του να στείλει προς υπογραφή στην Υπουργό τα αιτήματα των συναδέλφων μας για χορήγησης άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης. Αιτήματα που ενώ είχαν λάβει τη θετική γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΚΥΣΔΙΠ), λίμναζαν επί μήνες στο γραφείο του «Τάκη» γιατί έτσι ήθελε ο καρδινάλιος! Πρόβλημα που φυσικά ξεπεράστηκε, μόνον όμως αφότου έφυγε με θεσμικό τρόπο από «τα χέρια του Τάκη».

Ο «Τάκης» που έβαλε και αυτός το λιθαράκι του στην ξερολιθιά των προβλημάτων και των χρόνιων παθογενειών που ταλανίζουν την Κεντρική Υπηρεσία και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ, ακριβώς πάνω από τα λιθαράκια που είχαν εναποθέσει οι προκάτοχοί του, κατά καιρούς «Τάκηδες» του ΥΠΑΙΘ, εκείνοι που είδαν φως και μπήκαν, εκείνοι που αν τους συναθροίσει κανείς, σχηματίζει πραγματικό κονκλάβιο !

Δικτυακά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται εμμέσως πλην σαφώς στον πραγματικό Υπουργό Παιδείας του ΥΠΑΙΘ, στον «Τάκη», ομιλώντας περί sede vacante! Ο διοικητικός υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού που πίστεψε ότι απέκτησε ξαφνικά εξουσία, που θεώρησε εαυτόν Υπουργό με χαρτοφυλάκιο δικής του εμπνεύσεως και ενεδύθη τον μανδύα του καρδιναλίου με ισχυρή επιρροή στις αποφάσεις της Υπουργού Παιδείας!

Καταγγέλλουμε λοιπόν τη συμπεριφορά του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της Υπουργού Παιδείας, κ. Τάκη Παρασκευόπουλου και επισημαίνουμε στην κ. Κεραμέως ότι με τις συγκεκριμένες επιλογές προσώπων, η ίδια εκτίθεται σοβαρά και βρίσκεται απολογούμενη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες που έχει άγνοια των πραγματικών περιστατικών λόγω ανάθεσης των σχετικών υποθέσεων στον … «Τάκη»!

Η αλλοπρόσαλλη και προβληματική διοικητική τακτική που ακολούθησε η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως κατά τη διάρκεια της θητείας της, υπό τις συμβουλές του κ. Τ. Παρασκευόπουλου, ο γενικότερος ανεδαφικός σχεδιασμός, αλλά και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που κάθε φορά μαρτυρούσαν ότι ο ιθύνων νους πόρρω απείχε από την πραγματικότητα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, δημιούργησε πλήθος προβλημάτων στη διευθέτηση υπηρεσιακών θεμάτων, στη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας! Ο εν λόγω πολιτικός παράγοντας όχι μόνον είναι αναποτελεσματικός, αλλά αποτελεί το αγλάισμα της δημιουργίας έτι περαιτέρω προβλημάτων, διότι μάλλον έτσι πιστεύει ότι επιτάσσουν οι τακτικισμοί του.

Ο εν λόγω καρδινάλιος όμως είναι κίβδηλος, δεν εκλέγει πάπα !

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ