Εικόνες που σοκάρουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας – Σοβαρές καταγγελίες γονέων για ιδιωτικό της Αθήνας

Κάνουν λόγο -μεταξύ άλλων- για «κατσαρίδες που περπατούσαν στα κεφάλια των παιδιών τους» και για βρέφη που έμεναν μέχρι και χωρίς φαγητό και νερό.

«Δεν τάιζαν τα παιδιά, υπήρχαν παντού ακάρεα», είναι μερικά από τα όσα είπαν οι γονείς των παιδιών, σύμφωνα με τον Alpha.

«Έδωσαν στο παιδί μη αλεσμένη τροφή, κόντεψε να πνιγεί»

«Μου είπαν θα με βοηθούσαν στο να πάρει το παιδί από αλεσμένη (τροφή), σε κομμάτια. Και επαναπαύτηκα λιγάκι γιατί λέω “θα με βοηθήσουν κι εμένα να δώσω στο παιδί κομμάτια”. Έδωσαν στο παιδί κομμάτια, χωρίς να έχουν γνώση και το παιδί θα πνιγόταν. Δεν ξέρω τι βοήθησε το παιδάκι μου και δεν έχει πάθει κάποια ζημιά», ανέφερε μητέρα που το παιδί της έχει ζάχαρο.

«Το χειρότερο απ’ όλα; Έχω φωτογραφίες με το δέρμα του παιδιού. Ήταν από παλιά στρώματα, κοριοί και μύκητες. Στην κούνια που κοιμόταν το παιδί μου ήταν σπασμένο τζάμι, θα έβαζε το χέρι του και ένας Θεός ξέρει τι θα γινόταν. Έδωσα το παιδί μου (…). Το θεωρώ κακοποίηση όλο αυτό», περιγράφει η μητέρα, συγκλονίζοντας.

Μια άλλη μητέρα, κατήγγειλε επίσης τον ιδιωτικό : «Υπάρχουν μωράκια μέσα εκεί που ήταν και είναι σε κίνδυνο. Δεν ξέρουμε τι μικρόβια έχουν υποστεί στο σώμα τους. Το παιδί μου ερχόταν κατά διαστήματα με μούσκεμα όλα του τα ρούχα και δεν ήταν αλλαγμένος, είχε συγκαεί και πολλές φορές όταν πήγαινα να του βάλω κρέμα, έκλεινε τα πόδια του και έκλαιγε. Το παιδί ήταν νηστικό».

Μία άλλη μητέρα, ανέφερε πως το παιδάκι της «διψούσε κάθε φορά που το έπαιρνα από τον σταθμό, πιθανότατα να μην του έδιναν νερό».

«Εκτός του ότι μας έχει φάει πολλά λεφτά, πρέπει να βρεθούν αυτοί που έδιναν τις άδειες, υγειονομικά, πολεοδομικά, από όλες τις απόψεις», τόνισε άλλη μητέρα.

«Περπατούσε κατσαρίδα πάνω σε κεφάλι παιδιού»

Δασκάλα του σταθμού υποστήριξε ότι κατά τον έλεγχο των γονέων στον χώρο, πριν αποφασίσουν να αφήσουν τα παιδιά τους εκεί, έκρυβαν κάποια πράγματα από γονείς. Το κτίριο ήταν σε τραγική κατάσταση και λόγω κορονοϊού υπήρχε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στην είσοδο, τον οποίο έβλεπαν όσοι πήγαιναν και ήταν καλά τακτοποιημένος.

«Το κτίριο είναι για κατεδάφιση. Δεν έχει ούτε πατώματα σωστά, ούτε τάπητα έξω που παίζουν τα παιδιά. Ήταν σκαμμένος όλος ο τάπητας έξω και βάζαμε παιχνίδια για να το καλύψουμε. Υπήρχαν κατσαρίδες. Μου έχει πει κοπέλα που δούλευε εκεί ότι περπατούσε κατσαρίδα πάνω σε κεφάλι παιδιού, δεν το έχω δει με τα μάτια μου, αλλά μου το ‘πανε (…). Οι γονείς μπαίνανε να δούνε πού κοιμούνται τα παιδιά, πού τρώνε, αλλά όλα ήταν καμουφλαρισμένα. Όταν ήταν να έρθουν γονείς καθαρίζαμε εμείς, να μην μυρίζει τσιγάρο. Κάπνιζε ο ιδιοκτήτης. Οι δασκάλες μαγείρευαν και καθάριζαν», αναφέρει η ίδια.

Σύμφωνα με τη δασκάλα, κάθε χρόνο περνούσε από υγειονομικό έλεγχο και «πρόσεχε να καλύπτει πολύ καλά τα πάντα».

Τι ισχυρίζεται ο πρώην ιδιοκτήτης – Τα «ρίχνει» σε δασκάλα και γονείς

Ο πρώην ιδιοκτήτης του βρεφονηπιακού σταθμού έδωσε τη δική του απάντηση στα όσα καταγγέλλονται, «ρίχνοντάς» τα σε πρώην υπάλληλο του σταθμού αλλά και γονείς.

«Το σχολείο μου που διατηρούσα επί πολλά έτη, μεγάλωσε εκατοντάδες παιδιά, έχαιρε της εμπιστοσύνης και της αγάπης πολλών οικογενειών, ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του για προσωπικούς λόγους που δεν αφορούν τη δημοσιότητα, αφού έγινε μια άκαρπη προσπάθεια να μεταβιβαστεί. Κάποιοι γονείς, οι οποίοι επισκέπτονταν καθημερινά το σχολείο και είχαν ιδία εικόνα για την άψογη λειτουργία του, μετά το κλείσιμό του, βοηθούμενοι από πρώην υπάλληλο που διατηρούσε κλειδιά μπήκαν στον χώρο παρανόμως μετά την παύση λειτουργίας του και προέβησαν σε σειρά παράνομων πράξεων, όπως λεηλασίες, κλοπές (έως και του ψυγείου), καταστροφές και έπειτα φωτογράφησαν τον χώρο λεηλατημένο» είπε.

«Όλα αυτά προς εκδίκηση που μία επιχείρηση έκλεισε ενώ είχαν βολευτεί προφανώς και ξεβολεύτηκαν, ενώ ανέφεραν ψευδώς ως συνένοχο σε αυτό την υποψήφια νέα ιδιοκτήτρια, η οποία τις τελευταίες 20 ημέρες λειτουργίας ήταν καθημερινά στον χώρο και συναντιόταν με γονείς. Η μισανθρωπιά και η ανθρωποφαγία μερίδας ανθρώπων είναι γνωστή, αλλά πέρα από αυτά οι πράξεις τους θα απαντηθούν νομικά λίαν συντόμως. Έχει ήδη αναφερθεί το γεγονός στην αστυνομία και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια. Όσο για την ηθική πλευρά του ζητήματος, η στάση τους -καθώς μιλάμε για εκπαιδευτικό και γονείς- δεν είναι άξια θυμού, είναι άξια λύπης», ανέφερε σε δήλωσή του.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ