: Όσα δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για το , την προαιρετική χρήση μάσκας, τη συνύπαρξη με τον covid.

Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκες

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο είπε: «Η πανδημία είναι στην τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα αποκλιμάκωσης. Να θυμίσω πως ένα μήνα πριν είχαμε 400 εισαγωγές κάθε μέρα, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 216 δηλαδή τις μισές και η ελπίδα είναι ότι και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μεγαλύτερη αποκλιμάκωση. Νομίζω πως ο ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας πολύ καλός μήνας και θα μπούμε στα σχολεία χωρίς σοβαρά προβλήματα».

Σε ερώτηση για το πως πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και για το αν περιμένουν έβδομο κύμα της πανδημίας covid ο κος Βασιλακόπουλος απάντησε πως προφανώς ο κορονοϊός είναι ένας αναπνευστικός ιός και πάντα μέσα στο χειμώνα υπάρξει μια έξαρση αλλά δεν δεν υπάρχει μετά την Όμικρον κάποιο στέλεχος που να έχει προκύψει.

Η επικαιροποίηση των εμβολίων θα συμβάλει στη γενικότερη προστασία του πληθυσμού και ενός νέου στελέχους που ενδεχομένως να προκύψει τον χειμώνα.

Για τις μάσκες στα ανέφερε πως διεθνώς δεν φορούν μάσκες στα σχολεία δίνοντας το παράδειγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τα σχολεία έχουν ανοίξει χωρίς μάσκες.

Επιπροσθέτως ο κος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε σε έναν αστερίσκο, επί παραδείγματι αν ένας εκπαιδευτικός ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν του στερεί κανείς το δικαίωμα να προστατεύει τον εαυτό του φορώντας μάσκα και αν σε μια περιοχή της χώρας υπάρχει τοπική έξαρση κορονοϊού θα μπορούσε κανείς να συστήσει να υπάρχουν μάσκες. «Θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα, εκεί που υπάρχει το πρόβλημα», δήλωσε ο κος καθηγητής.

Για τους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους, όπως π.χ στην εργασία, τόνισε πως είναι απίθανο να γίνει υποχρεωτική η χρήση, τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο, αναφέροντας πως θα πρέπει να πάμε σε μια συνύπαρξη με τον ιό και αναπροσαρμογή των μέτρων.