Την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από το βήμα της Βουλής.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου εξηγούν πως τα 168 εκατ. που είναι και το προβλεπόμενο ποσό για τα κρατικά ταμεία, θα αντικατασταθεί από την εξεύρεση άλλου μέτρου, το οποίο ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής αναφερόταν ότι το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται με στόχο την πιο δίκαιη εφαρμογή του.

Αρχικά, αποφασίσθηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Λίγες ώρες αργότερα όμως, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, στην οποία είχε απαλειφθεί η αναφορά στον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, με πήγες να αναφέρουν ότι το πρώτο κείμενο που στάλθηκε ήταν το προσχέδιο της απόφασης και όχι η ίδια η απόφαση.

Το βράδυ, κυβερνητικές πήγες ανέφεραν ότι τελικά μαζί με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς πιθανότατα θα εξαιρεθούν και τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ενώ το 23% θα ισχύσει για ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.