Από τους εισηγητές τονίστηκε ότι οι που εξαγγέλθηκαν αποτελούν ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις των , και ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι 5.250 διορισμοί δε θα καλύψουν ούτε τα κενά που προκύπτουν από τις 8.000 συνταξιοδοτήσεις, αναφέρει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων.

Η ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/5 παναττική, μαζική σύσκεψη , με σκοπό να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας και η δράση για τη μονιμοποίηση όλων αναπληρωτών με βάση τις πραγματικές, τεράστιες ανάγκες των σχολείων.

Από τους εισηγητές τονίστηκε ότι οι διορισμοί που εξαγγέλθηκαν αποτελούν ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις των σχολείων, και ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι 5.250 διορισμοί δε θα καλύψουν ούτε τα κενά που προκύπτουν από τις 8.000 συνταξιοδοτήσεις! Το μοναδικό αίτημα που ενώνει όλους τους αναπληρωτές είναι η μονιμοποίηση όλων, ενώ οι «ψευτοαντιπαραθέσεις», που σκόπιμα καλλιεργούνται, μεταξύ κλάδων και ειδικοτήτων μόνο ζημιά προκαλούν, αφού αθωώνουν την κυβερνητική πολιτική που μας θέλει ομήρους στην ευέλικτη απασχόληση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «οι ανάγκες είναι τόσες πολλές, που κανείς δεν περισσεύει από τα σχολεία».

Επίσης, στην εισήγηση έγινε ανάλυση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το 10ωρο και τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς που αυτό διαμορφώνει για τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα, τους γονείς των μαθητών μας, αλλά και για τους ίδιους τους μαθητές μας στο μέλλον. Αντίστοιχα τέτοιες εξελίξεις διαχρονικά έχουν επηρεάσει και τις εργασιακές σχέσεις στον Δημόσιο τομέα.

Οι αναπληρωτές μετέφεραν την εμπειρία από τα σωματεία τους για το πώς οργανώνουν τη δράση τους και τι πρωτοβουλίες παίρνουν όλο αυτό το διάστημα, τονίζοντας ότι η συσπείρωση και ο κοινός αγώνας του κλάδου μπορεί να εμποδίσει τους αντιεκπαιδευτικούς στόχους της Κυβέρνησης.