ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΟΥΡΑΚΗ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Σήμερα 19-5-2015 κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ και εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, των μεταταγμένων, του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε. Ελλάδας (APF FU Grece), του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου -APLF DU, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής καθώς και Συλλόγων εκπ/κων Π/θμιας είχε συνάντηση με τον Αν. Υπουργό κ. Αναστάσιο Κουράκη, στον οποίο δήλωσε ότι δεν συζητάει την ανάκληση των Μετατάξεων.

Από τη συζήτηση και τις απαντήσεις του Υπουργού προκύπτουν τα παρακάτω:

α. Για το Υπουργείο δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά ειλημμένη απόφαση αλλά μόνο η εισήγηση στην Επιτροπή την οποία δεν προτίθεται να αποσύρει.

β. Ο Υπουργός δήλωσε ότι θα κατατεθεί νέα πρόταση.

γ. Δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό οργανικών που θα συστήσει το Υπουργείο. Η πρόταση βρίσκεται για έγκριση στο ΓΛΚ.
Οι εκπρόσωποι των φορέων αφού ενημέρωσαν τον κο. Υπουργό για τις πολυεπίπεδες συνέπειες της ανάκλησης των μετατάξεων πρότειναν ως βάση συζήτησης της Επιτροπής την πρόταση της ΟΛΜΕ.