ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ Ν.4172/13

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/05/2015 - 21:27 | Author: Newsroom Ipaidia

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

Προξένου Κορομηλά 51 – 54622 – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Web site: http://www.symtyp.gr Θεσ/νίκη, 18-05-2015

e-mail : [email protected] Αρ.

Πρωτ. 17

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

(ΣΥΠΥΥΠ) ΕΔΡΑ: Λ. Κηφισίας 16,

Αμπελόκηποι- Αθήνα 115-26

Web site: http://www.sypyp.gr

e-mail: [email protected]

Αθήνα, 18-05-2015

Αρ. Πρωτ. 28

Προς:

– Υπουργό Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. Α. Μπαλτά

– Αν. Υπουργό Παιδείας κ. Α. Κουράκη – Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. Δ. Χασάπη

– ΠΟΣΥΠ

– Μέλη μας

ΘΕΜΑ: Ανάκληση υποχρεωτικών μετατάξεων Ν. 4172/2013

Κύριοι Υπουργοί, Κύριε Γενικέ,

Με αφορμή τα δημοσιεύματα περί σχεδιαζόμενης ανάκλησης των μετατάξεων που έγιναν στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης με το νόμο 4172/2013, θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής.

1) Οι συνάδελφοι που μετατάχθηκαν στις θέσεις διοίκησης των Περιφερειακών Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΙΕΚ, δεν κατέλαβαν, εκούσια ή ακούσια, τη θέση κανενός άλλου συναδέλφου (εκπαιδευτικού ή προϋπηρετούντος διοικητικού), διότι τοποθετήθηκαν σε υφιστάμενα κενά. Οι μεταταγμένοι συνάδελφοι όχι μόνο είναι απολύτως απαραίτητοι για τις υπηρεσίες υποδοχής τους, αλλά απαιτείται πολλαπλάσιος αριθμός επιπλέον μετατάξεων προκειμένου αυτές να λειτουργήσουν εύρυθμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μεταταγμένοι με το Ν.4172/2013 συνάδελφοι αντιπροσωπεύουν το 80-100% των υπηρετούντων διοικητικών. Είναι αυτονόητο ότι χωρίς αυτούς οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν κατά κανέναν τρόπο να λειτουργήσουν.

2) Εκτός από τους συναδέλφους αυτούς, το αμέσως προσεχές διάστημα με τους πρόσφατα ψηφισθέντες νόμους 4325 & 4327/2015, δίνεται η δυνατότητα σε 450 συναδέλφους μας, πρώην καθηγητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, που εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας και μετατάχθηκαν ως διοικητικοί υπάλληλοι σε Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, να εγκαταλείψουν τη διοίκηση και να επανέλθουν στο εκπαιδευτικό τους έργο. Δηλαδή, από τον συνδυασμό των παραπάνω, για τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας, σχεδιάζεται η άμεση αποστέρησή τους από 600-700 υπαλλήλους,

3) Οι συνάδελφοι, πρώην εκπαιδευτικοί, που μετατάχθηκαν στη Διοίκηση με το Ν. 4172/2013, άλλαξαν εν μια νυκτί τον τρόπο ζωής τους, πολλές φορές και τον τόπο κατοικίας τους, περνώντας μέσα από μια ψυχοφθόρα διαδικασία εκβιαστικών διλημμάτων, υπό το κράτος του φόβου της υπεραριθμίας και της δαμόκλειας σπάθης της διαθεσιμότητας- απόλυσης. Τώρα, με την εισήγηση που έχετε στα χέρια σας για ανάκληση όλων των μετατάξεων, οι ίδιοι άνθρωποι καλούνται, χωρίς η προηγούμενη υπηρεσιακή τους μεταβολή να έχει στερήσει ή περιορίσει δικαιώματα άλλων υπαλλήλων, να ξαναπεράσουν μια εξίσου ψυχοφθόρα διαδικασία και να επιστρέψουν στις παλιές τους θέσεις, να διακινδυνεύσουν την οικογενειακή τους συνοχή, να αλλάξουν και πάλι αντικείμενο εργασίας, τρόπο ζωής και –ξανά- τόπο κατοικίας, έχοντας απεμπολήσει όμως στο ενδιάμεσο πολλά από τα δικαιώματα που είχαν ως εκπαιδευτικοί αλλά και αυτά που απέκτησαν ως διοικητικοί.

Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι δεν θα επιτρέψουμε καθοιονδήποτε τρόπο η διοίκηση της εκπαίδευσης να γίνει «διαμετακομιστικός σταθμός» εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα έρχονται και θα αποσύρονται κατά εκατοντάδες, σύμφωνα με τη βούληση της κάθε πολιτικής ηγεσίας και σύμφωνα με κομματικούς και συντεχνιακούς υπολογισμούς.

Ζητάμε την ρητή εξαίρεση των συναδέλφων που μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις με τις υποχρεωτικές μετατάξεις του Ν.4172/2013 από οποιαδήποτε ενδεχόμενη ρύθμιση ανάκλησης, διότι στην περίπτωσή τους δεν συντρέχει κανένας από τους λόγους για τους οποίους εγείρονται ενστάσεις και διαμαρτυρίες όσον αφορά τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αφού στις θέσεις διοίκησης οι συνάδελφοι κατέλαβαν κενές θέσεις που μόνο από αυτούς μπορούσαν να καλυφθούν.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι διοικητικοί υπάλληλοι των περιφερειακών υπηρεσιών είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε όλοι μαζί, με κάθε τρόπο, την παραμονή των συναδέλφων μας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Μακεδονίας – Θράκης

Η Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γεωργία Κομψοπούλου

Παναγιώτης Στεφανόπουλος

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γρηγόρης Καγκιούζης

Νώντας Αθανασιάδης  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: