Οι εργασίες της 22ης Συνόδου της «» θα πραγματοποιηθούν από τις 6 ως τις 10 Ιούλη του 2017. Στην διαδικασία συμμετείχαν 21.682 μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου

Αναδείχθηκαν μετά από ηλεκτρονική κλήρωση οι «έφηβοι βουλευτές» κι οι αναπληρωματικοί τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων». Τα ονόματα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα: www.efivoi.gr.

Οι εργασίες της 22ης Συνόδου της «» θα πραγματοποιηθούν από τις 6 ως τις 10 Ιούλη του 2017. Στην διαδικασία συμμετείχαν 21.682 μαθητές (9,448 αγόρια και 12,234 κορίτσια) από 969 σχολεία (898 από την Ελλάδα, 58 από την Κύπρο και 13 ελληνικά σχολεία του εξωτερικού), όλοι τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, καθώς των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Στο επίκεντρο του προβληματισμού της Βουλής των Εφήβων φέτος είναι ο ενεργός πολίτης που «ζει και δραστηριοποιείται µε βάση τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές και αξίες, παρεμβαίνοντας δημιουργικά για να βελτιώσει την κοινωνία στην οποία ζει».

Ο στόχος είναι οι εργασίες της Συνόδου της Βουλής των Εφήβων «να αποτελέσουν για τους μαθητές μια ανοικτή πλατφόρμα προβληματισμού, ανάδειξης καλών πρακτικών, ανταλλαγής εμπειριών συμμετοχής σε συλλογικές δράσεις, μέσα και έξω από το σχολείο».