Αισιόδοξα μηνύματα για επιτυχία της απεργίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/09/2013 - 23:01 | Author: Newsroom Ipaidia
( του Ι.Χρηστάκη )
Συνάδελφοι,
έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας χαρμόσυνα μηνύματα για την απεργία μας που ξεκινά τη Δευτέρα.Ποια είναι αυτά;
1 . Λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά η ενημέρωση των συναδέλφων, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώνεται η έντονη αγανάκτηση για όσα μας έκαναν , η απόσειση μεμψιμοιρίας και μικροαστικού φόβου και η συσσωρευμένη οργή που είναι έτοιμη να μετουσιωθεί σε ανατρεπτικό, απεργιακό οίστρο.Η έκφραση "δεν πάει άλλο" ακούγεται από όλους , δεν αντέχουμε πια το κλίμα ανασφάλειας, τρομοκατίας, καθημερινών ανατροπών, επικείμενου ξαφνικού θανάτου που συντηρεί η κυβέρνηση για να μας έχει υποταγμένους εσαεί.
2.Ξεσηκώνονται και άλλοι φορείς του δημοσίου που απειλούνται με διαθεσιμότητες/απολύσεις . Πραγματικό τσουνάμι αδικημένων, κατασυκοφαντημένων δημόσιων λειτουργών που με μόνο το φιλότιμο κρατούν ακόμα όρθιες δομές κοινωνικής πρόνοιας , πανεπιστήμια, ασφαλιστικά ταμεία, σχολεία, νοσοκομεία, δήμους συμπορεύονται , στηρίζουν την πάλη μας.Διαστάσεις ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, έχουν σχεδόν διαμορφωθεί.
3.Γονείς και μαθητές γίνονται όλο και πιο επικριτικοί στα δόλια σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία απαίδευτου, ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού κακοπληρωμένης μαθητείας.Βλέπουν τη λερναία ύδρα της παραπαιδείας να απλώνεται σε τρυφερά εφηβικά χρόνια και να κατατρώγει ενθουσιασμό, αισιοδοξία, πάθος για ζωή.
4.Ταμεία αλληλεγγύης, οικονομική στήριξη σε ευπαθείς ομάδες συναδέλφων, δυναμικές παρεμβάσεις συνετού ακτιβισμού, συγκεντρώσεις και πορείες, συνεντεύξεις με νηφάλιο αποδεικτικό λόγο .
5.Η βουβαμάρα του αγιασμού εγκυμονεί εκκωφαντική ρήξη.
6.Η στήριξη της πρώτης, δημοσκοπικά, πολιτικής δύναμης του τόπου (=Σύριζα),
7.Οι κυβερνητικοί σπασμοί με τις συνεχείς παλινωδίες (βλ.διδασκαλία μαθήματος Ιστορίας και προσαύξηση αριθμού μαθητών τμήματος κατά 10%) , το πάγωμα της αξιολόγησης , η κορώνα της πάγιας οργανικότητας κ.α.
8.Η άρνηση του μέσου Έλληνα να δεχθεί το γελοίο επιχείρημα ότι ο Σύριζα υποκινεί τις απεργίες. Καταγέλαστο, παλιομοδίτικο, αφελές αλλά και επικίνδυνο, διχαστικό, εμφυλιοπολεμικό (αν γίνει πιστευτό )εφεύρημα μιας παραπαίουσας κυβέρνησης.
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής 2ου Γυμνασίου Σπάρτης
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης
Loading...


  • europalso

    ideascentral