Αγωνιστική Παρέμβαση Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Αντιδημοκρατική η στάση της ΔΑΚΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/06/2019 - 18:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. συνάδελφοι από ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης έθεσαν υπόψη του Δ.Σ. την κατάσταση που επικρατεί στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων αυτών. Μετά την αποχώρησή τους το Δ.Σ. αποφάσισε να προβεί σε συναντήσεις με τους Δ/ντές των ΕΠΑΛ, τους συναδέλφους και τον Δ/ντή Εκπαίδευσης.

Ενημερωτικό συνεδρίασης Δ.Σ. Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ (11/6/2019)

Θέμα 1ο: Προμήθεια ειδών από τα σταστιωτικά πρατήρια

Μετά τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ προτείναμε ως διαδικασία οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να απευθύνονται με αίτηση και τα στοιχεία τους στο mail της ΕΛΜΕ, ώστε να σταλεί στο προσωπικό τους μέιλ βεβαίωση μέλους. Να οριστούν συγκεκριμένες μέρες και ώρες, ώστε οι συνάδελφοι που δεν είναι μέλη του σωματείου κι επιθυμούν, να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τη συνδρομή τους και να λάβουν τη βεβαίωση μέλους. Αποφασίστηκε το Δ.Σ. να στείλει σχετικό κείμενο στα σχολεία προς ενημέρωση των συναδέλφων.

Θέμα 2ο: Συνάντηση με το Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης

Προτείναμε συνάντηση με το Δ/ντή Εκπαίδευσης την Παρασκευή 14/6 από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ σχετικά με τα εξής ζητήματα: α) υπηρεσιακές μεταβολές και πραγματοποίησή τους το επόμενο διάστημα β) περικοπή προϋπηρεσίας συναδέλφων που υπηρέτησαν ως ωρομίσθιοι γ) δέσμευση του Δ/ντη Εκπαίδευσης να μην προχωρήσει σε καμία υποχρεωτική παρακράτηση εισφοράς προς την ΟΛΜΕ, όπως η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε.

Η Γ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ στις 14/5 εξέφρασε τη διαφωνία της στην απόφαση αυτή του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Ανάλογη ήταν και η απόφαση του Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ και αποφασίστηκε να σταλεί στα σχολεία. Η πρότασή μας για συνάντηση με το διευθυντή αποφασίστηκε από το Δ.Σ.

Θέμα 3ο: Οικονομικά εκλογών για Συνέδριο 14/5
Παρουσιάστηκαν από τον ταμία έσοδα (συνδρομές) και έξοδα των εκλογών.

Θέμα 4ο: Λειτουργία του Δ.Σ.- Αντιδιμοκρατικές πρακτικές του προέδρου του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Θέσαμε στο ΔΣ το θέμα της αντιδημοκρατικής στάσης του προέδρου του Δ.Σ. και εκπροσώπου της ΔΑΚΕ ο οποίος αρνήθηκε να σταλεί στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατά τη συνεδρίασή του στις 7/6, απόφαση του Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ με πρόταση για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου για το Σεπτέβριο γιατί έχει οριστεί να γίνει λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στις 7/7. Η πρότασή μας έγινε απόφαση του Δ.Σ. στις 6/6 μέσω αποστολής μέιλ και ηλεκτρονικής επικοινωνίας κι όχι τηλεφωνικά, όπως ψευδώς και συκοφαντικά σε ανακοίνωσή της γράφει η ΔΑΚΕ.

Σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος ματαίωσε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 5/6 αφού συνεννοήθηκε με το γραμματέα (ΠΑΜΕ) και τον αντιπρόεδρο (ΣΥΝΕΚ) του Δ.Σ., αδιαφορώντας να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Αγωνιστικής Παρέμβασης και των Αγωνιστικών Κινήσεων και ορίζοντας αυθαίρετα συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 8/6. Όσο κι αν διατυμπανίζει τη δημοκρατική του στάση και την υπεράσπιση του καταστατικού, μόνο αυτό δε συμβαίνει. Με βάση το καταστατικό προβλέπονται δύο τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. το μήνα οι οποίες έχουν κι άλλες φορες ματαιωθεί από τον ίδιο κι ούτε αρκούν για τη συζήτηση των πολλών θεμάτων του κλάδου. Γι΄ αυτό εδώ και χρόνια ως Αγωνιστική Παρέμβαση προτεινουμε συνεδριαση του Δ.Σ. κάθε εβδομάδα, κάτι που αρνούνται οι άλλες παρατάξεις. Γι΄ αυτό αρκετές φορές αποφάσεις λαμβάνονται και με κείμενα που διακινούνται ηλεκτρονικά, τόσο στην Ε ΕΛΜΕ, όσο και στις άλλες ΕΛΜΕ. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό την ευθύνη για την υλοποίηση και κοινοποίηση των αποφάσεων έχουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Δ.Σ.

Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει την αντιδημοκρατική στάση του προέδρου και των άλλων μελών του προεδρείου οι οποίοι δεν υλοποίησαν αποφάσεις Δ.Σ. και Γ.Σ. Ακόμη δεν έχουν σταλεί στα σχολεία από τον πρόεδρο και το γραμματέα οι αποφάσεις της Γ.Σ. στις 14/5 για διώξεις συναδέλφων και κατά της αξιολόγησης, ενώ ο πρόεδρος και η ΔΑΚΕ αμφισβήτησαν ευθέως την απόφαση της ίδιας Γ.Σ. που απέρριψε την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για υποχρεωτική παρακράτηση της εισφοράς προς την ΟΛΜΕ μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών, αφού ήταν δική τους πρόταση. Τόση δημοκρατία! Όσο για την αγωνία της ΔΑΚΕ μη χαθούν χρήματα από κρατήσεις ξενοδοχείων για το Συνέδριο, οι ίδιοι οι ξενοδόχοι διαβεβαίωναν ότι οι κρατήσεις μπορούσαν να μετατεθούν.

Θεωρούμε πως το Συνέδριο σε συνθήκες ακραίας πολιτικής πόλωσης και έντασης δεν μπορεί να συζητήσει και να αποφασίσει για τα κρίσιμα ζητήματα της εκπαίδευσης και κινδυνεύει να γινει ένα ακόμη «χαμένο» συνέδριο, όπως αποδεικνύει η σχετική εμπειρία των Συνεδρίων. Κατά τη συζήτηση εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ ανέφερε ότι δεν υπήρχε λόγος να έχει άποψη η ΕΛΜΕ για το θέμα του συνεδρίου, εφόσον δεν είχε ζητηθεί από την ΟΛΜΕ (θαυμάζουμε το δημοκρατικό ήθος της παράταξης-μιλάμε μόνο όταν μας το ζητάνε!!!), ενώ ο γραμματέας θεώρησε πιο σημαντικό από την υλοποίηση της απόφασης να μη διαταραχτεί η σχέση του με τη ΔΑΚΕ και τον πρόεδρο. Οι αντιδημοκρατικές αυτές πρακτικές και απαξιωτικές είναι για τα μέλη του Δ.Σ., αλλά το κυριότερο πληγώνουν και υπονομεύουν τη λειτουργία του σωματείου.

Καταθέσαμε τα εξής ψηφίσματα: α) ψήφισμα με το οποίο απαιτούμε να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο ώστε να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις οι εργαζόμενοι μαθητές στα Χανιά των οποίων οι εργοδότες τους στέρησαν αυτό τους το δικαίωμα. β) ψήφισμα για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ με αίτημα να ολοκληρώνονται το Σεπτέμβρη κι όχι το καλοκαίρι με περικοπές τμημάτων. γ) ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς οι οποίοι αγωνίζονται για την εργασία τους μετα την απόφαση να πουλήσει τη μονάδα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων σε εταιρείες. Τα ψηφίσματα εγκρίθηκαν από το Δ.Σ.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: