Δύο εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη σκόρπισαν το θάνατο σε 26 ανθρώπους ενώ τραματίστηκαν δεκάδες άλλοι.
Το βράδυ του Σαββάτου στη Κωνσταντινούπολη έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας σημειώθηκε ισχυρότατη βομβιστική επίθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί μετά τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν βγάλει επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής ενώ το CNN κάνει λόγο για δύο εκρήξεις και δίνει τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.
Η πρώτη έκρηξη έγινε σε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας και λίγα δευτερόλεπτα μετά σημειώνεται μία δεύτερη έκρηξη κοντά στο ξενοδοχείο Super Plaza το οποίο βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο.
Η εκτίμηση που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι τουλάχιστον η πρώτη έκρηξη είχε στόχο τους αστυνομικούς αφού και από τους 29 νεκρούς οι 27 είναι αστυνομικοί.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε πως η διπλή βομβιστική επίθεση έγινε αρχικά με μια έκρηξη οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένα εκρηκτικά την οποία ακουλούθησε επίθεση βομβιστή-καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε 45 δευτερόλεπτα μετά.
Όπως ανέφερε ο Σοϊλού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, 17 από τους τραυματίες χειρουργούνται και έξι βρίσκονται στην εντατική. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση αποδεικτικά στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.