21-10-14 Απάντηση σε δημοσίευμα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/10/2014 - 15:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Απάντηση σε δημοσίευμα

Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» και τίτλο: «Εκοψαν το μαθητικό δελτίο για τις μετακινήσεις στα Πειραματικά» το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επισημαίνει τα εξής:

Σχετικά με μεταφορά των μαθητών που φοιτούν σε Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία ισχύουν τα προβλεπόμενα στην παρ.

9 του άρθρου 44 του Ν. 3966/2011, όπου αναφέρεται ότι: «Η επιλογή των μαθητών στα Π.Π.Σ γίνεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ η ευθύνη και τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών βαρύνουν τους ασκούντες την γονική τους μέριμνα, τόσο για την πλήρη φοίτησή τους όσο και τη φοίτησή τους στους ομίλους».

Συμπεραίνεται λοιπόν ότι ο Νόμος ρητά ορίζει ότι τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών από και προς τη σχολική μονάδα είναι αποκλειστική ευθύνη των γονέων και των κηδεμόνων τους.

Σε ό,τι αφορά τη φερόμενη από το δημοσίευμα ως απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου προς τους μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων με τη φράση «η εν λόγω διάταξη τους ήταν γνωστή πριν αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην κλήρωση ή τη γραπτή δοκιμασία» αυτή προέρχεται από απάντηση σε ερώτηση (2289/4-9-2014) του Βουλευτή Ηρακλείου Ελευθέριου Αυγενάκη.

Συνεπώς, ουδέποτε οι μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων αποκλείστηκαν από τη χορήγηση Ειδικού Μαθητικού Δελτίου, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, γιατί πολύ απλά ουδέποτε ο Νόμος προέβλεπε κάτι σχετικό.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...


  • europalso   ideascentral