15-10-14 Η διασφάλιση και βελτίωση της υγείας του μαθητικού πληθυσμού της χώρας αποτελεί έναν από τους στόχους της …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/10/2014 - 17:41 | Author: Newsroom Ipaidia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διασφάλιση και βελτίωση της υγείας του μαθητικού πληθυσμού της χώρας αποτελεί έναν από τους στόχους της πολιτικής του Υπουργείου μας.

Οι δράσεις του προγράμματος του «Κοινωνικού Σχολείου» μεταξύ των άλλων στοχεύουν στην υιοθέτηση υγιεινής συμπεριφοράς από τους μαθητές αλλά και στην αποφυγή παραγόντων που επιβαρύνουν την υγεία τους

Στις 16.10.2014 στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιείται εκδήλωση στο πλαίσιο των Προγραμμάτων «Μαθαίνω την Αλήθεια λέω όχι στο τσιγάρο» και «HEART II» που υλοποιούνται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Τα προγράμματα είναι ενταγμένα στις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου».

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές των προγραμμάτων αγωγής υγείας για το κάπνισμα με την συμμετοχή εκπαιδευτικών, ιατρών και άλλων ειδικών στην πρόληψη του καπνίσματος.

Ακολούθως, στις 12:00 θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας καταγραφής στάσεων και συμπεριφορών μαθητών και μαθητριών από όλες τις βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απέναντι στο κάπνισμα.

Για το πρόγραμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso   ideascentral