15-01-16 Συνέντευξη Τύπου για το Συνέδριο «Η εκπαίδευση των νεαρών παραβατών: Εμπειρίες, προβλήματα και προοπτικές»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/01/2016 - 14:42 | Author: Newsroom Ipaidia

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνέδριου «Η εκπαίδευση των νεαρών παραβατών: Εμπειρίες, προβλήματα και προοπτικές».

Η συνέντευξη θα δοθεί τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου (1 μ. μ. ) στην αίθουσα «Έλλη Παππά» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν οι: Γεράσιμος Κουζέλης (Πρόεδρος του ΙΕΠ). Γιώργος Νικολόπουλος, (Καθηγητής Εγκληματολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΠΙΔ «Επάνοδος». )
Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, (Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου). Γιώργος Μόσχος (Συνήγορος του παιδιού). Πέτρος Δαμιανός (Πρόεδρος του EPEA Hellas, Διευθυντής του Γυμνασίου στο ΕΚΚΝ Αυλώνα).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο (Πολυχώρος «Τσαλαπάτα») από την Παρασκευή 22 μέχρι και τη Κυριακή 24 Ιανουαρίου και οργανώνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε συνεργασία με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Συνήγορο του Παιδιού, την ΕΠΑΝΟΔΟ (ΝΠΙΔ- Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων), τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και το παράρτημα στην Ελλάδα της European Prison Education Association (E. P. E. A. HELLAS).

Στόχος του είναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ όλων όσοι εμπλέκονται στην εκπαίδευση νεαρών παραβατών. Όπως και η δημιουργία μιας βάσης για την έναρξη ενός θεσμικού διαλόγου σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα εστιαστεί σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην εκπαίδευση των νεαρών παραβατών που κρατούνται στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων (ΕΚΚΝ), καθώς και εκείνων που έχουν τοποθετηθεί στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και από την ιστοσελίδα του ΙΕΠ.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso