Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην εκδήλωση βράβευσης των Σχολείων που έλαβαν μέρος στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης, μία ευκαιρία».

O Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απένειμε τιμητικές διακρίσεις στα σχολεία που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης, μία ευκαιρία».

Συνδιοργανωτές του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος είναι η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Δ/νση Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α. και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης αλλά και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του πλανήτη και εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος παρέδωσε τα βραβεία καλύτερης ταινίας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο Δημοτικό Σχολείο Αρμένων Ρεθύμνου για την ταινία «Λουλούδια Σπασμένα» και για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Οιχάλειας Τρικάλων για την ταινία «Κλειώ».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος στον χαιρετισμό του δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και να συγχαρώ όλους τους συντελεστές για τη σημερινή βράβευση, αλλά κυρίως, να συγχαρώ εσάς , τα παιδιά, τους νέους δημιουργούς,

Θέλω να τονίσω πως το σχολειό, η διαδικασία απόκτησης της γνώσης και πνευματικών εφοδίων δεν είναι μία αποστειρωμένη διαδικασία, δεν είναι μια απλή άσκηση της διάνοιας στην απομνημόνευση. Το σχολείο και η διαδικασία της γνώσης είναι μία διαδικασία δημιουργική, είναι μία διαδικασία του χώρου των Ιδεών.

Και αυτό, εσείς το αποδεικνύετε περίτρανα!

Και θέλω να ζητήσω κι εγώ κάτι από σας: Να συνεχίσετε αυτό το δημιουργικό δρόμο, και να ξέρετε ότι πάντα το μόνο όριο στη ζωή του ανθρώπου είναι η δύναμη της φαντασίας του.

Θέλω ως Υπουργός ,ως γονιός αλλά και ως ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ τον κινηματογράφο, να σας συγχαρώ γι’ αυτήν τη δημιουργικότητα που έχετε δείξει, και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στις νέες σας δημιουργίες, αλλά γενικότερα και στη σταδιοδρομία σας!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε