Φραπέ:Το αδικημένο επί χρόνια καφεδάκι-Mύθοι κι αλήθειες

ΥΓΕΙΑ 🕔30/05/2016 - 21:33 | Author: Newsroom Ipaidia

Καλοκαιράκι στην Ελλάδα χωρίς παγωμένο φραπέ, δεν υφίσταται. Ο φραπέ, δηλαδή, ο στιγμιαίος καφές περιέχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά και τη λιγότερη καφεΐνη, και δεν ενοχλεί το στομάχι.

Τα περισσότερα αντιοξειδωτικά

Η προστατευτική δράση του φραπέ οφείλεται κατά κύριο λόγο στα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Οι πολυφαινόλες είναι τα κύρια αντιοξειδωτικά του καφέ. Γνωρίζατε ότι ο καφές έχει περίπου 2 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από το μαύρο τσάι;

alt

Φραπέ και στομάχι. Η κατάρρευση ενός μύθου

Μία πρόσφατη έρευνα, και μάλιστα στον ελληνικό πληθυσμό, κατέρριψε ολοκληρωτικά τον μύθο ότι το φραπέ είναι «βαρύς» καφές για το στομάχι. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έδειξε ότι η κατανάλωση φραπέ δεν συνδέεται με κανένα δυσάρεστο συναίσθημα για το στομάχι ή άλλες ψυχολογικές παραμέτρους. Έτσι, φαίνεται ότι σε υγιή άτομα το φραπέ δεν προκαλεί δυσάρεστα γαστρεντερικά συμπτώματα.

Πιο ελαφρύς καφές από όλους

Ο καφές φραπέ είναι το ιδανικό τονωτικό. Περιέχει μέτρια δόση καφεΐνης, απαραίτητη για την πνευματική τόνωση που αποζητάμε. Ένα ποτήρι φραπέ περιέχει λιγότερη καφεΐνη από έναν καφέ φίλτρου ο οποίος ίσως τελικά να μην είναι τόσο ελαφρύς όσο νομίζουμε!

alt

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: