Σε νέα έρευνα ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που έπιναν 150ml κόκκινο κρασί με το δείπνο είχαν υψηλότερα επίπεδα της ”καλής” χοληστερόλης HDL.
Νέα έρευνα, αναφέρει ότι ένα ποτήρι κρασί κάθε νύχτα θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο για τους διαβητικούς στον έλεγχο της χοληστερόλης τους και στην προστασία της καρδιάς.
Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 220 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, σε διάστημα 2 ετών, όσοι έπιναν 150ml κόκκινο κρασί με το δείπνο είχαν υψηλότερα επίπεδα της χοληστερόλης HDL.

Ωστόσο, οι επιστήμονες επίσης τόνισαν ότι η κατανάλωση παραπάνω από ένα ή δυο μικρά ποτήρια την ημέρα θεωρείται παρόλα αυτά κακή για την υγεία και θα μπορούσες να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και ορισμένων ειδών καρκίνου.

Η ερευνήτρια, καθηγήτρια Iris Shai, δήλωσε ότι η πρώτη μακροχρόνια μεγάλης κλίμακας δοκιμή για το αλκοόλ, υποδεικνύει ότι η έναρξη μέτριας πρόσληψης κρασιού- ιδιαίτερα κόκκινου- σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που ρυθμίζονται καλά και ως μέρος υγιεινής διατροφής είναι, όπως φαίνεται, ασφαλ;hς και μειώνει τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Ben-Gurion University στο Negev του Ισραήλ και ειδικών του Harvard School of Public Health και του Leipzig University.
Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν στο ευρωπαϊκό συνέδριο για την παχυσαρκία, στην Πράγα.