Τρόφιμα που καταναλώνονται και μετά την ημερομηνία λήξης!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔13/05/2014 - 23:48 | Author: Newsroom Ipaidia

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που αν αποθηκευτούν σωστά μπορούν να διατηρηθούν για περισσότερες ημέρες ανέπαφα κι ασφαλή για κατανάλωση…

Αυγά
Αν τα αυγά διατηρηθούν σωστά και μέσα στο ψυγείο μπορούν να καταναλωθούν από τρεις έως πέντε εβδομάδες μετά την ημερομηνία παραγωγής.

Tips:

– Για να ξεχωρίσεις τα μπαγιάτικα από τα φρέσκα αυγά κάνε το κόλπο με το νερ. Γέμισε ένα ποτήρι με νερό και βάλε μέσα το αυγό. Αν είναι φρέσκο θα ανασηκωθεί και μετά θα βυθιστεί. Αν ανασηκωθεί λιγάκι αρχίζει και μπαγιατεύει αλλά μπορείς ακόμη να το φας ενώ αν επιπλεύσει στην επιφάνεια καλύτερα να το πετάξεις.

– Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβεις ότι το αυγό είναι χαλασμένο είναι η υφή του και η οσμή. Αν μόλις το σπάσεις είναι δύσοσμο, έχει ήδη χαλάσει, το ίδιο κι αν ο κρόκος απλώνει και το απράδι είναι νερουλό.

Δημητριακά
Η ημερομηνία λήξης σημαίνει πως μέχρι τότε θα έχεις το κριτσανιστό και φρέσκο αποτέλεσμα. Ωστόσο, αν κλείσεις σφιχτά τη σακούλα και τα διατηρήσεις μακρια από υγρασία, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μπορούν να διατηρηθούν έως και 3 μήνες.

Μήλα
Αποθήκευσέ τα στο ψυγείο με τον εξής τροπο: Βάλε τα σε πλαστική σακούλα στην οποία θα έχεις κάνει τρύπες για να κυκλοφορεί ο αέρας άνετα. Θα μπορούν να φαγωθούν μέχρι και 3 εβδομάδες μετά.

Άλλο ένα μυστικό για να διατηρηθούν τα μήλα περισσότερο είναι να μη τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο αλλά, να υπάρχει χώρος ανάμεσά τους για να αναπνέουν αλλά και να απομακρύνουμε άμεσα τα ώριμα μήλα από τη σακούλα με τα πιο άγουρα. Ένα εξαιρετικά ώριμο ή σάπιο μήλο θα "επηρεάσει" και τα υπόλοιπα κάνοντάς τα να ωριμάσουν πιο γρήγορα. Γι αυτό μη ξεχνάς να απομακρύνεις με μιας τα μήλα που αρχίζουν να σαπίζουν για να διατηρήσεις τα υπόλοιπα ανέπαφα

Ψωμί
Βάζοντας το ψωμί στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 2 εβδομάδες. Επίσης, οι συσκευασμένες φέτες του ψωμιού για τόστ μπορούν να διατηρηθούν 10 ημέρες πλέον της αναγραφόμενης ημερομηνίας λήξης εφόσον δεν έχει ανοιχθεί μέσα στο ψυγείο.

* Γενική αρχή: Συσκευασμένα τρόφιμα με την ένδειξη «Ανάλωση πριν» δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Τρόφιμα με την ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν» μπορούν να καταναλωθούν και λίγες ημέρες μετά, εφόσον δεν έχουν αλλοιωθεί.

womenonly.gr

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso