Πώς να μην κακομάθουν τα παιδιά με τα πολλά δώρα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/12/2014 - 22:23 | Author: Newsroom Ipaidia
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στο μυαλό όλων των παιδιών κυριαρχεί μία και μόνο σκέψη: «δώρα»!

Δώρα πολλά από γονείς και παππούδες, συγγενείς και φίλους και φυσικά το καλύτερο δώρο από όλα, εκείνο που θα φέρει ο Άγιος Βασίλης.
Αν νομίζετε ότι με όλη αυτήν την υπερπροσφορά δώρων και παιχνιδιών, το μικρό σας κινδυνεύει να χάσει λίγο το μέτρο, να αρχίσει δηλαδή να θεωρεί δεδομένο ότι όλοι πρέπει να του κάνουν κάποιο δώρο και να μη νιώθει την ανάλογη ευγνωμοσύνη, ας δούμε πώς μπορείτε να το προσγειώσετε στην πραγματικότητα.

Μειώστε την ποσότητα των δώρων. Φυσικά και δεν μπορείτε να απαγορεύσετε στους γνωστούς σας να φέρουν κάτι στο παιδί σας, ωστόσο μπορείτε εσείς οι ίδιοι να περιορίσετε τα δώρα που θα του προσφέρετε.

Αντί για δώρα, δώστε του εμπειρίες.

Αντί για το εκατοστό αυτοκινητάκι, προτιμήστε μια παράσταση στο θέατρο ή τον κινηματόγραφο.

Αντί για την χιλιοστή παραλλαγή της Barbie, πηγαίνετε με τα παιδιά σας σε ένα μουσείο ή έναν ζωολογικό κήπο κλπ.

Δώστε του χρόνο, όταν ανοίγει κάθε δώρο. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να αφιερώνει χρόνο σε κάθε δώρο, δηλαδή να το ανοίγει ήρεμα, να το κοιτάζει, να το παίζει, έτσι ώστε να μπορεί να το χαρεί και να το εκτιμήσει. Αν απλά ξετυλίγει το ένα πακέτο μετά το άλλο, τότε δεν θα μπορέσει να εκτιμήσει τίποτα.

Διδάξτε του πώς να δείχνει την ευγνωμοσύνη του. Ακόμα κι αν το δώρο δεν του πολυαρέσει, πείτε του ότι πρέπει να λέει «ευχαριστώ» και να μιλά ευγενικά στον άνθρωπο που του το χάρισε.

Μάθετε το να προσφέρει και εκείνο δώρα. Φτιάξτε μαζί χειροποίητα δωράκια ή αγοράστε δώρα και χαρίστε τα σε άλλους. Εξηγείστε στο μικρό σας την σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Τέλος, να θυμάστε ότι όσα δώρα και αν πάρει το παιδί σας, το πιο σημαντικό δώρο από όλα είναι ο χρόνος που περνάτε μαζί, γι’ αυτό φροντίστε να του το προσφέρετε απλόχερα.'

mother.gr

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso