Πώς να δημιουργήσετε συναισθηματική ασφάλεια στο παιδί Η συναισθηματική ασφάλεια του παιδιού είναι μια διαδικασία που ξεκινάει…
από πολύ νωρίς και δομείται με το χρόνο, κυρίως από την οικογένεια. Και επειδή ακριβώς είναι σύνθετη, σας προτείνουμε κάποιους απλούς τρόπους για να πετύχετε τον ιερό σκοπό σας!

Να δείχνετε παντού και πάντα την αγάπη σας στο παιδί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμφιβάλει γι’αυτήν. Να νιώθει πάντα ότι οι σχέσεις μεταξύ της μαμάς και του μπαμπά είναι άψογες και ότι οι εντάσεις είναι απλά μέρος του «παιχνιδιού». Σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα να λύνονται και να μη μεταφέρονται στο παιδί. Αν δεν το κάνετε, είναι αδύνατον το παιδί να νιώσει συναισθηματική ανασφάλεια. Το παιδί πρέπει να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον με σταθερότητα, κανόνες και όρια. Όταν όλα είναι ρευστά, η ανασφάλεια «χτυπάει» κόκκινο!

Σε κάθε περίπτωση, να έχετε στο μυαλό σας ότι η συναισθηματική ασφάλεια του παιδιού είναι υπόθεση που εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από εσάς. Πρόκειται για ζήτημα εξέχουσας σημασίας στην ανατροφή και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσετε με τις πράξεις σας από την πρώτη στιγμή.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ