Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα, στη δημοσιότητα το , περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά χρησιμοποιούν λογαριασμούς που πληρώνονται από άλλα άτομα.

Στο εξής, η Netflix Inc. σκοπεύει να χρεώνει παραπάνω όσους πελάτες της χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό τους εκτός από το δικό τους σπίτι και σε μία ακόμη τοποθεσία.

Πρόκειται για ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα με το οποίο η εταιρεία ελπίζει ότι θα δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα αφού στην ουσία, θα αναγκάζει τους πελάτες της να πληρώσουν … προκειμένου να μοιράζονται με άλλους χρήστες τον λογαριασμό τους στο Netflix.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες της πλατφόρμας σε πέντε χώρες της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα και Δομινικανή Δημοκρατία) θα κληθούν να πληρώσουν ένα επιπλέον τέλος εάν χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό για περισσότερες από δύο εβδομάδες εκτός της κύριας κατοικίας τους, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα. Το έξτρα αυτό ποσό θα διαμορφώνεται στα 1,70 δολάρια για την Αργεντινή και στα + 2,99 δολάρια για τις υπόλοιπες χώρες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα, στη δημοσιότητα το Netflix, περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά χρησιμοποιούν λογαριασμούς που πληρώνονται από άλλα άτομα. Η εταιρεία υποστηρίζει πως η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το Netflix χάνει ολοένα και περισσότερους συνδρομητές το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, η δημοφιλής πλατφόρμα, καταγράφει 200.000 λιγότερους πελάτες το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ενώ προβλέπει ακόμη, ότι θα χάσει επιπλέον, 2 εκατομμύρια παραπάνω χρήστες το β’ τρίμηνο. Η τιμή της μετοχής της έχει υποχωρήσει περισσότερο από 65% φέτος, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η επιχείρηση ροής έχει πρόβλημα.