Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, στην εκκλησία του Γαλατά, και στη συνέχεια ο θα ταφεί, στο κοιμητήριο του χωριού

Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι από το μεσημέρι της Δευτέρας και απλός κόσμος από κάθε γωνιά της χώρας έχει φτάσει στη Μητρόπολη για να αφήσει ένα τριαντάφυλλο στη σορό του μεγάλου Έλληνα μουσικού και να του ευχηθεί «καλό παράδεισο».

Προσκυνούν το δικό τους άνθρωπο, τον «δημιουργό της καρδιάς τους», όπως τον αποκαλούν άνθρωποι όλων των ηλικιών στο Πρώτο Θέμα μέσα σε μεγάλη συγκίνηση.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο με την απόφασή του αναγνωρίζει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, να αποφασίσουν εξ ολοκλήρου εκείνοι για τα διαδικαστικά της κηδείας του, έτσι όπως ο ίδιος ο εκλιπών είχε εκφράσει την επιθυμία του σε συμβολαιογραφική πράξη που είχε καταρτίσει τον Ιανουάριο του 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, την Τετάρτη στις 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων δια θαλάσσης, όπως ο ίδιος έχει ζητήσει.

Μία ημέρα αργότερα την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, στην εκκλησία του Γαλατά, και στη συνέχεια ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί, στο κοιμητήριο του χωριού μαζί με τους γονείς του και τον αδελφό του, Γιάννη.