Μεγαλύτερη βαρύτητα στην υγεία των παιδιών και όχι στη δική τους δίνουν οι μητέρες

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/01/2016 - 13:31 | Author: Newsroom Ipaidia

Στο πλαίσιο μιας νέας έρευνας από το Ινστιτούτο Υγείας της Γυναίκας των ΗΠΑ, η ανακοίνωση της οποίας συμπίπτει με τον… Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας, περισσότερες από το ένα τρίτο των γυναικών που ερωτήθηκαν δεν έχουν προγραμματίσει ακόμα το ραντεβού τους με τον γυναικολόγο.

Ο βασικότερος λόγος, σύμφωνα με την έρευνα, που τόσες πολλές γυναίκες αποφεύγουν να επισκεφθούν τον γυναικολόγο είναι ότι «δίνουν περισσότερο βάρος στη φροντίδα της οικογένειάς τους και συχνά ξεχνούν τον ίδιο τους τον εαυτό», όπως ανέφερε η διευθύντρια του τμήματος Γυναικολογικού Καρκίνου του Ιατρικού Κέντρου Holy Name στο Teaneck του New Jersey, Sharyn N. Lewin. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 91% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι η υγεία των παιδιών τους είναι το παν, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες ακόμα απαντήσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες προτεραιότητα έχουν οι επισκέψεις στο κομμωτήριο και κατά δεύτερο στον οδοντίατρο, τον οφθαλμίατρο και τον αιματολόγο για το ετήσιο τσεκ-απ.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι ένας έλεγχος ρουτίνας είναι ο μόνος σύμμαχος κάθε γυναίκας έναντι στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Σύμφωνα μάλιστα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, περίπου 13.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας διαγνώστηκαν το 2015.

Να θυμίσουμε ότι ο καρκίνος του τραχήλου συνδέεται με τον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων, γνωστό ως HPV, και βάσει στοιχείων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, σχεδόν κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο θα προσβληθεί από τον ιό κάποια στιγμή στη ζωή του, γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πάθησης είναι αρκετά μεγάλος.

Τα θετικό ωστόσο, είναι ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας εξελίσσεται αργά, και ως εκ τούτου μπορεί να ανιχνευθεί αρκετά έγκαιρα, όταν η αλλοίωση βρίσκεται ακόμα σε προ-καρκινικό στάδιο. Βασική προϋπόθεση είναι ο συχνός γυναικολογικός έλεγχος με τακτικές επισκέψεις στον γυναικολόγο

Loading...


  • europalso

    ideascentral