Τρόμο προκαλεί παγκοσμίως το νέο θανατηφόρο , το οποίο σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στην . Ενδεικτικές οι πέντε περιπτώσεις μαθητών στη δημοτική και μέση εκπαίδευση σε διάστημα 48 ωρών, που εντοπίστηκαν με τραύματα στα χέρια και σε άλλα μέρη του σώματος τους

H Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Έλλη Ηλιάδου, δήλωσε πως υπήρξαν σποραδικά δύο περιστατικά στη Λεμεσό, ένα με δυο στη Λευκωσία στη δημοτική και μέση εκπαίδευση, δηλαδή μέχρι σήμερα γύρω στα πέντε περιστατικά τουλάχιστον. Όπως είπε, κάποια παιδιά είχαν μπει στη διαδικασία να ακολουθήσουν τις οδηγίες που βρήκαν στο διαδίκτυο.

Υπουργείο Παιδείας και Αστυνομία, παρακολουθούν στενά την κατάσταση και αναζητούν τρόπους για να προλάβουν τα χειρότερα, όπως είναι και η σύσταση ειδικής ομάδας, η οποία θα επιλαμβάνεται όλων των περιστατικών που φέρουν το στίγμα της , ενώ θα ζητηθεί και η συνεργασία των γονέων.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, τόνισε, θα πρέπει να μάθουν στα παιδιά να λένε “όχι” σε οδηγίες που τους ζητούν να υποβάλουν τον εαυτό τους σε διάφορες δοκιμασίες με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, λέγοντας ότι οι μαθητές παίρνουν αυτά τα μηνύματα μέσα από το μάθημα της αγωγής υγείας που διδάσκονται στα σχολεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και για βοήθεια, οι γονείς και οι μαθητές μπορούν να επικοινωνούν με το 1410, το οποίο πλαισιώνεται από ειδικούς ψυχολόγους, καθώς με το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία

Το διαδικτυακό παιχνίδι της μπλε φάλαινας, καλεί τους ανήλικους να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία με 50 στάδια, ορισμένα από τα οποία οδηγούν σε αυτοτραυματισμό ή θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Όπως έγινε στη Ρωσία από την οποία προήλθε το παιχνίδι, αλλά και στην Ελλάδα όπου απετράπησαν στο παρά πέντε τα χειρότερα στην περίπτωση ενός παιδιού.

Αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα και να δοθούν οδηγίες σε εισαγγελείς για τη λήψη άμεσων μέτρων πρόληψης και για ενημέρωση των ανηλίκων για την επικινδυνότητα της μπλέ φάλαινας, η οποία μέχρι στιγμής ευθύνεται για 300 θανάτους παγκοσμίως.

ant1iwo.com

Απίστευτη καταγγελία 14χρονου μαθητή: «Μου έστειλε μήνυμα η μπλε φάλαινα» (Βίντεο)