Η κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα, δήλωσε χθες πώς «ήθελε να πονέσει» η , με την ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Τα βασικά σημεία της απολογίας

Πλέον αναμένει την ερχόμενη Πέμπτη την πρόταση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη σχετικά με την ενοχή της.

«Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;» ρώτησε λίγο πριν την έναρξη της απολογίας η Ιωάννα Παλιοσπύρου, πλησιάζοντας την 36χρονη κατηγορουμένη. Κρατώντας σημειώσεις κι έχοντας στο πλευρό της τον αδελφό και τη μητέρα της, η Ιωάννα δεν έλαβε απαντήσεις.

«Σήμερα περίμενα να ακούσω κάποιες απαντήσεις. Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα απάντηση. Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορουμένη καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας. Ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες μου με τα χειρουργεία και με όλα όσα έχω τραβήξει εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη» ανέφερε η Ιωάννα, σχολιάζοντας την πιο σκληρή στιγμή της χθεσινής συνεδρίασης, που έκανε και την μητέρα της να ξεσπάσει σε λυγμούς.

«Κυριεύτηκα από ένα αίσθημα εκδίκησης», «Μου έγινε εμμονή», «Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου» ήταν μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε η κατηγορουμένη, ρίχνοντας την ευθύνη για την αποτρόπαια επίθεσή της στον 40χρονο Νώντα Οικονόμου, αλλά και την ίδια την Ιωάννα. «Η Ιωάννα έφταιξε στο ότι με περιέπαιζε πίσω από την πλάτη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη» είπε, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κατηγορήσει και τον 40χρονο, ότι μέσω της συμπεριφοράς του την οδήγησε στην πράξη αυτή. «Όταν ρώτησα το Νώντα μου άφηνε υπονοούμενα. Αν δεν έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν, δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας φάνηκε με την πείθεται και επέμεινε ρωτώντας ξανά την κατηγορουμένη, αν πράγματι ο λόγος που επιτέθηκε στην Ιωάννα, ήταν ο 40χρονος άνδρας. «Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Μόνο αυτό είναι.Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν» ανέφερε.

Η κατηγορούμενη αποκάλυψε επίσης ότι είχε τοποθετήσει gps και στο αυτοκίνητο του Νώντα, χωρίς όμως να τους παρακολουθεί ταυτόχρονα, αφού -όπως είπε- «ήταν διπλός κόπος. «Τοποθέτησα το gps στο αυτοκίνητο του 40χρονου και μου έδινε στίγμα. Τον είχα δει και στη Πλάτωνος και στη Μακρυγιάννη και σε άλλες περιοχές. Ήταν δυο τα gps. Δεν παρακολουθούσα και τους δυο παράλληλα. Είτε έβλεπα αυτή ήταν τον Νώντα το ίδιο ήτανε, διπλός κόπος ήτανε. Τον Δεκέμβριο του 2019 είχα δει κάποια στίγματα από το κινητό του Νώντα στο σπίτι της Ιωάννας. Έβλεπα τα στίγματα. Και κάποια στιγμή είδα και στην εργασία της Ιωάννας στη Θησέως» είπε σχετικά με το εάν ο 40χρονος και η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχαν συναντηθεί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας είπε ότι αποδεχόταν ότι θα γίνει κάποια ζημιά και πως πριν ακόμα αναζητήσει το βιτριόλι δεν είχε σκεφτεί κάποιο άλλο μέσο για να πάρει εκδίκηση. Μάλιστα επέμεινε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο μέσο επίθεσης, καθώς δεν το θεώρησε, ούτε το θεωρεί ακόμη και σήμερα, «φονικό όπλο», εξηγώντας ότι εμπνεύστηκε από ντοκιμαντέρ.

Εισαγγελέας: Θέλετε λοιπόν να την εκδικηθείτε; Τι μορφή είχε αυτή η εκδίκηση στο μυαλό σας. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή;

Κατηγορούμενη: Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα τις αμφιβολίες. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης, έλεγα τι να κάνω. Είδα στη τηλεόραση για κάποια επίθεση με βιτριόλι.

Εισαγγελέας: Τι έπαθε αυτή η γυναίκα;

Κατηγορούμενη: Δε το είδα ολόκληρο… είδα ότι είχε καεί ένα μέρος.

Εισαγγελέας: Είχατε ακούσει μέχρι τότε τι προκαλεί το βιτριόλι;

Κατηγορούμενη: Ότι προκαλεί κάποια ζημιά, από το ντοκιμαντέρ αυτό που είδα πήρα την ιδέα.

Εισαγγελέας: Είχατε δεύτερη σκέψη για άλλο μέσο εκτός από το βιτριόλι;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Σας προβλημάτισε ότι δεν ήταν εύκολη η προμήθεια του;

Κατηγορούμενη: Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο.

Εισαγγελέας: Διαβάσατε τις αντενδείξεις; Είδατε τη νεκροκεφαλή?

Κατηγορούμενη: Είδα μόνο ένα Χ, αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε ότι γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ.

Εισαγγελέας: Δεν είχε νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Όχι.