Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι ιερείς στην , που διεξαγόταν το Συνοδικό Δικαστήριο μετά την επίθεση του 37χρονου.

Ο δράστης βρισκόταν ενώπιον του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου με το ερώτημα της καθαίρεσης, λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών.

Την ώρα της απόφασης ο 37χρονος σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να κουνά προς όλες τις κατευθύνσεις δύο μπουκάλια με , τραυματίζοντας συνολικά 10 άτομα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, ο οποίος μιλώντας στον ANT1 περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησαν.

«Υπήρχε ένα δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. Ανακοινώθηκε η απόφαση ότι επικυρώνεται η καθαίρεσή του και σηκώθηκε και πέταξε δύο μπουκάλια καυστικό υγρό», είπε και πρόσθεσε πως «Τραυματίστηκα στο πρόσωπο, στα αυτιά, στα ράσα. Κάηκαν όλα, τα γυαλιά, τα πουκάμισα. Δόξα τω θεό είμαι καλά»

Νωρίτερα για την πρωτοφανή επίθεση με καυστικό υγρό μίλησε και ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος, ο οποίος ήταν στην αίθουσα, όταν ο 37χρονος Θεοφύλακτος Κόμβος άρχισε να πετά υγρό προς πάσα κατεύθυνση.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, «καθόμασταν στη σειρά, στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων λόγω κορονοϊού. Είχαμε φτιάξει μία σειρά με αποστάσεις μεταξύ μας. Ήταν μεγάλη η γραμμή από τη μία άκρη στην άλλη. Στα έδρανα από τη μια πλευρά ήταν ο δράστης με τους τρεις λαϊκούς συνηγόρους του».

Περιγράφοντας καρέ καρέ τα γεγονότα σημείωσε πως κάποια στιγμή ο δράστης σηκώθηκε για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

«Του είπαμε πως η αίτησή του δεν γίνεται δεκτή για τυπικούς λόγους, καθώς ήταν εκπρόθεσμη».

«Όταν το άκουσε, έκανε μία κίνηση στα πόδια του και έβγαλε ένα μπουκάλι καφέ γυάλινο. Στα δύο λίτρα ήταν, μπουκάλι με λαιμό. Το κράταγε με τα δύο χέρια και ράντιζε όλο το προεδρείο με κυκλικές κινήσεις. Φοράγαμε μάσκες, μόνο τα μάτια μας ήταν ακάλυπτα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αγιασμός. Όταν είδα όμως ότι το υγρό έγινε κόκκινο, κατάλαβα. Άρχισαν να με τσούζουν τα μάτια μου. Έβαλα τα χέρια για προφύλαξη και άρχισα να τρέχω. Έριξα νερό σε μια βρύση έξω», είπε ο μητροπολίτης Καλλίνικος περιγράφοντας τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.