Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μέσα από τα social media χαρακτήρισε την επίθεση σε βάρος με βιτριόλι «αποτρόπαια πράξη»

Συγκεκριμένα η υπουργός παιδείας, με ανάρτηση της στο twitter, έγραψε πώς «η επίθεση συνιστά αποτρόπαια πράξη».

«Η επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών και άλλων συμπολιτών μας συνιστά αποτρόπαια πράξη. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και καλή επάνοδο στα καθήκοντά τους» έγραψε η υπουργός.

Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Γιατί ο δράστης επιτέθηκε

Πρόκειται για ιερέα που το Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.  Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο, στο οποίο δικαζόταν ιερέας. Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας μπήκε μέσα με ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως δεν κατόρθωσε να διαφύγει αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Οι επτά Μητροπολίτες, που συμμετείχαν στο Συνοδικό Δικαστήριο ήταν οι εξής:

Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού,
Μητροπολίτης Γλυφάδας,
Μητροπολίτης Άρτης,
Μητροπολίτης Κασσανδρείας,
Μητροπολίτης Ζακύνθου,
Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης
Μητροπολίτης Γουμενίσσης

Οι δύο εκ των Μητροπολιτών, ο Μητροπολίτης Κηφισίας και Άρτης έχουν εγκαύματα στα μάτια, ενώ ακόμη ένας είναι σοβαρά τραυματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΚΑΒ διακόμισε πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι οι σοβαρά τραυματίες έπρεπε να αντιμετωπισθούν από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

Ο δράστης είναι ιερέας από την Μητρόπολη Βέρροιας, ο οποίος βαρύνεται με βαριά πειθαρχικά παραπτώματα που είχαν οδηγήσει στην καθαίρεσή του.