Επικίνδυνα αντικείμενα για τα παιδιά στο σαλόνι σας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/01/2015 - 22:56 | Author: Newsroom Ipaidia

Δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από τον χρόνο, που περνά μια οικογένεια μέσα στο σπίτι, λένε πολλοί, αλλά δυστυχώς στο δωμάτιο, όπου συγκεντρώνεστε υπάρχουν αντικείμενα, που μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνα για τα παιδιά…

Ρίξτε μια ματιά στο σαλόνι σας και αναζητήστε τα αντικείμενα, που μπορεί να βλάψουν το μικρό σας. Ο καλύτερος τρόπος, για να το κάνετε, είναι από τη δική του οπτική γωνία. Πέστε, λοιπόν, στα τέσσερα και γυρίστε όλο το δωμάτιο.

ΤΖΑΚΙ

Υπάρχουν πολλά επικίνδυνα αντικείμενα γύρω από την εστία του τζακιού. Μασιές, τσιμπίδες, σκουπάκια, προσάναμμα… Αντικείμενα, που είτε μπορούν να πέσουν στο κεφάλι του και να το τραυματίσουν είτε μπορεί να καταπιεί.

ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΕΣ

Το μωρό θέλει να εξερευνήσει και, μόλις αρχίσει να μπουσουλάει, ξεκινά και τα …ερευνητικά του «ταξίδια». Μην αφήνετε τις μπαλκονόπορτες ανοικτές, γιατί, μέχρι να γυρίσετε το βλέμμα σας, μπορεί να βρίσκεται στο μπαλκόνι…

ΓΩΝΙΕΣ

Μην ξεχνάτε ότι το ύψος των μωρών είναι περίπου ίσο με εκείνο των περισσότερων επίπλων. Ίσως να χρειαστεί να μετακινήσετε ορισμένα έπιπλα, για να αποφύγετε τη σύγκρουση ή να γεμίσετε τις γωνίες τους με προστατευτικά. Δεν το περιμένουν οι γονείς, αλλά σε έναν ελεύθερο χώρο το μωρό, με μαθηματική ακρίβεια, θα «σκάσει» πάνω στο έπιπλο!

ΦΥΤΑ

Δεν είναι περίοδος για να δώσετε βάση στη διακόσμηση. Προτεραιότητα έχει το μωρό σας. Φαντάζεστε να το κυνηγάτε συνέχεια να μην φάει κανένα φύλλο ή λίγο χώμα από τη γλάστρα;

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ειδικά οι τηλεοράσεις νέας τεχνολογίας με την επίπεδη οθόνη, έχετε παρατηρήσει πόσο εύκολα πέφτουν από τη θέση τους; Είναι η κατάλληλη στιγμή, για να τη στερεώσετε ή να την τοποθετήσετε κάπου πιο ψηλά.

ΡΑΦΙΑ

Τα ράφια, που είναι γεμάτα με βιβλία ή διακοσμητικά μπορούν να γίνουν το ίδιο επικίνδυνα, εάν δεν είναι σωστά τοποθετημένα και στερεωμένα, τόσο τα ίδια όσο και το περιεχόμενό τους.

mother.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral