Το SwiftKey, το κορυφαίο πληκτρολόγιο για Android και μία από τις πλέον δημοφιλείς paid apps του λειτουργικού, περνάει στην επόμενη φάση του και διατίθεται πλέον δωρεάν! Για την ακρίβεια από paid, η εφαρμογή γίνεται freemium και… αντί να πρέπει ο χρήστης να πληρώσει για να την αποκτήσει, τώρα την κατεβάζει δωρεάν και κατόπιν μπορεί να αγοράσει επιπρόσθετο περιεχόμενο γι’ αυτήν, όπως μία ποικιλία από themes μέσω του SwiftKey Store.

 

“Επενδύουμε στο design. Είναι ένας κρίσιμος τομέας αλλαγής για εμάς” ανέφερε ο Joe Braidwood, chief marketing officer της εταιρείας σχετικά με τη διάθεση του SwiftKey δωρεάν. Όσο για τα πάνω από 50 νέα themes του, προέρχονται από την ομάδα του designer Scott Weiss, που εργάζεται μαζί τους από το Δεκέμβριο έχοντας παρελθόν σε Symbian, Microsoft και Apple.

Η απόφαση της εταιρείας να διαθέσει δωρεάν το SwiftKey για Android, έρχεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του iOS 8 από την Apple, της νέας έκδοσης του mobile λειτουργικού που, πέραν του ότι ενσωματώνει ένα πληκτρολόγιο που μοιάζει στο… SwiftKey, πλέον ανοίγει τις πύλες της και σε third-party keyboards. Αναμένουμε, λοιπόν, το SwiftKey και για iOSσύντομα, ελπίζουμε επίσης δωρεάν.<