Ζητάνε να επιστρέψουν τους μισθούς τους χιλιάδες συμβασιούχοι!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/05/2017 - 20:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Να επιστρέψουν τα δεδουλευμένα τους καλούνται περίπου 30.000 των (Δήμων και Κοινοτήτων) καθώς σύμφωνα με όσα οριστικά και αμετάκλητα έκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη, οι παρατάσεις των τους είναι αντισυνταγματικές και συνεπώς οι συμβασιούχοι- εργαζόμενοι υποχρεούνται να επιστρέψουν όσα χρήματα έλαβαν κατά το χρόνο της παράτασης των συμβάσεων τους.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο της Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και εισηγήτρια την Μαρία Αθανασοπούλου, κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ομόφωνα ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των είναι αντισυνταγματικές.

Παράλληλα, η Ολομέλεια με πλειοψηφία 17 – 14 αποφάνθηκε ότι τα εν λόγω εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων όχι μόνο δεν μπορούν να εγκριθούν, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεων τους.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επανέλαβαν ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των επί συμβάσει υπαλλήλων.

Με άλλα λόγια, η Ολομέλεια ουσιαστικά έκλεισε την πόρτα των παρατάσεων των συμβάσεων των συμβασιούχων των ΟΤΑ – υπολογίζονται σε περίπου 30 χιλιάδες- που είχαν προβλεφθεί με πρόσφατους νόμους ( επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου).  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: