– έλεγχοι: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από την ΕΛΑΣ σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού καθώς για τις παραβάσεις.

– Πρόστιμα

Χθες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 57.612 και βεβαιώθηκαν 523 παραβάσεις. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 509 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας /μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 507 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και δύο των 300 ευρώ.

Από αυτές, 128 παραβάσεις σημειώθηκαν στην Αττική, 67 στη Θεσσαλονίκη, 28 στην Κεντρική Μακεδονία, 21 στη Δυτική Ελλάδα, 32 στο Νότιο Αιγαίο, 35 στα Ιόνια Νησιά, 37 στην Πελοπόννησο, από 24 στην Κρήτη και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 36 στο Βόρειο Αιγαίο, 30 στην Ήπειρο, 26 στην Στερεά Ελλάδα, 18 στη Θεσσαλία και μία στη Δυτική Μακεδονία.

Χρήση μάσκας: Πού είναι υποχρεωτική και πού εξαιρείται για τον Αύγουστο

Επίσης διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και συνελήφθησαν τρία άτομα.