Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση είχε ένα χρόνο για προετοιμασία του και των στρατιωτικών νοσοκομείων «και δεν έκαναν τίποτα, καμία πρόσληψη υγειονομικών».

«Η ασύνταχτη άμεση διάθεση στις 18 Μαρτίου του 251 ΓΝΑ της Αεροπορίας στο ΕΣΥ για μη covid ασθενείς, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των λοιπών νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέδειξε για άλλη μια φορά την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης», δηλώνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Αναφέρει ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχε διατεθεί το ΝΙΜΤΣ και ότι «ακολούθησε η αποψίλωση κυριολεκτικά όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων από ιατρούς και νοσηλευτές, προκειμένου να επανδρώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα». Προσθέτει ότι χθες έγινε μερική ανάκλησή τους στα νοσοκομεία για αντιμετώπιση της νέας κατάστασης. «Ανοίγουν δηλαδή νέες τρύπες για να κλείσουν παλιές. Φοβερός σχεδιασμός και πρόνοια», σχολιάζει.

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση είχε ένα χρόνο για προετοιμασία του ΕΣΥ και των στρατιωτικών νοσοκομείων «και δεν έκαναν τίποτα, καμία πρόσληψη υγειονομικών». Ως προς αυτό αναφέρει ότι «μόλις προχθές ο γγ του ΥΠΕΘΑ κ. Οικονόμου ανακοίνωσε την πρόσληψη 138 μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων, μεταξύ αυτών 59 για κάλυψη υγειονομικών αναγκών των νοσοκομείων και των τριών Γενικών Επιτελείων». Επίσης αναφέρει ότι υπάρχει και αριθμός ιδιωτών συμβασιούχων υγειονομικών στα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, «για τους οποίους είναι άγνωστο αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ