Με κομμένη ανάσα αναμένουν το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις αιτήσεις χιλιάδες υποψήφιοι ωφελούμενοι του προγράμματος . Αναλυτικότερα, ο βασικός λόγος για τον οποίο έχει ήδη καθυστερήσει η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι η λήψη οριστικών αποφάσεων για πιθανές αυξήσεις στα ποσά.

Σύμφωνα με το workenter,  η κυβέρνηση εξετάζει την . Πιο γενναία αύξηση σχεδιάζεται για τα ΑΜΕΑ, καθώς τώρα το voucher είναι στα 200 ευρώ και εξετάζεται να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 400 ευρώ.

Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στα εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Παράλληλα, φέτος αναμένεται να εισαχθούν και κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να έχουν προτεραιότητα μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες κ.ά. Παρόλα αυτά, προς το παρόν δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό. Όλα θα αποσαφηνιστούν όταν γίνει η επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του προγράμματος.

Τουρισμός για Όλους 2023: Ποιοί μπορούν να κάνουν αίτηση

Αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι όσοι έχουν εισόδημα έως 31.000 ευρώ (έγγαμοι με δύο παιδιά).

Δεν μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι έχουν λάβει voucher από τον Κοινωνικό Τουρισμό.

Τουρισμός για Όλους 2023: Τα κριτήρια

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται η διαδικασία των αιτήσεων να γίνεται ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των αιτούντων, δηλαδή κλιμακωτά.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε είναι η κλήρωση

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Τουρισμός για Όλους 2023: Τι γίνεται μετά την κλήρωση

Εφόσον λάβετε την ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet: Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου».

Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@#!$).

Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση.

Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση.

Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet: Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου».

Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας. Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass.