Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τραμπ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/03/2017 - 10:03 | Author: Newsroom Ipaidia

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι επαφές μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον για τον καθορισμό τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εντός των επόμενων ημερών τοποθετούν την ημερομηνία άνθρωποι που γνωρίζουν καταστάσεις τονίζοντας πως οι διαβουλεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», η Αθήνα αναμένει ότι, μετά τη συγκεκριμένη επικοινωνία, θα αποκτήσει πιο ευκρινή εικόνα για τις πραγματικές προθέσεις της Ουάσιγκτον για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και για την άποψη που επικρατεί στον Λευκό Οίκο για τα ελληνοτουρκικά, ιδιαίτερα έπειτα από την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, στην ατζέντα των δύο ανδρών φαίνεται ότι θα βρεθούν τα ελληνοτουρκικά, τα ενεργειακά, ενώ σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου η επικοινωνία αυτή θα είναι και η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για να δει η Αθήνα τις πραγματικές προθέσεις της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ στο θέμα του ελληνικού οικονομικού προβλήματος.

Τα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι όπως όλα δείχνουν πολλά, ωστόσο οι λεπτομέρειες φαίνεται ότι θα συζητηθούν σε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον. Μια συνάντηση που σύμφωνα με διπλωματικές πηγές είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει σύντομα μετά την επικοινωνία Τσίπρα – Τραμπ και για την οποία ήδη αναζητείται ημερομηνία, αλλά και ο χώρος στον οποίο θα συμβεί.

Loading...


  • europalso   ideascentral