Στουρνάρας: Ουδέποτε εκλήθην σε σύσκεψη στο Μαξίμου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔07/10/2018 - 12:29 | Author: Newsroom Ipaidia

Απάντηση μέσω συνεργατών έδωσε ο δοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, για όσα του καταλόγισαν περί "σιωπής", παρά την μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο, εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με συνομιλητές του, που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε πως «ποτέ ένας κεντρικός τραπεζίτης δεν σχολιάζει χρηματιστηριακές εξελίξεις και τις κινήσεις των τραπεζικών μετοχών».
Υπενθυμίζεται, πως την περασμένη εβδομάδα, υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκαναν λόγο για «σιωπή» του κ. Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι έπρεπε να πάρει θέση στο ζήτημα που προέκυψε με το αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο, που είχε παρασύρει και τις μετοχές των τραπεζικών μετοχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ουδέποτε έλαβε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο μόνος που του τηλεφώνησε ήταν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στον οποίον προ ολίγων ημερών μεταβιβάστηκε η ευθύνη των τραπεζών. Ωστόσο, ούτε ο κ. Φλαμπουράρης, με τον οποίον συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, δεν κάλεσε τον κ. Στουρνάρα στην έκτακτη σύσκεψη του Μαξίμου την περασμένη Τρίτη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, είπε σε συνομιλητές του: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις τράπεζες. Έχουν περάσει τα πλέον αυστηρά stress test. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στον σχεδιασμό μας. Τα χρηματιστήρια έχουν σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει μια διεθνής αναταραχή λόγω της ανόδου των επιτοκίων διεθνώς. Η Ελλάδα επηρεάζεται περισσότερο από αυτή την κατάσταση».

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    ideascentral

    europalso