Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, στον ΣΚΑΪ Τηλεόραση – Όσα είπε για τα σχολεία

Μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, σε σχέση με τη συνολική διαχείριση της πανδημίας αλλά και με τη μη εξασφάλιση όρων ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων, με κυρίαρχο το εάν έχει επιλέξει την λεγόμενη ανοσία της αγέλης, απεύθυνε προς την κυβέρνηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του Τ/Σ ΣΚΑΪ Τηλεόραση, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Χωρίς ασφάλεια το

Δυστυχώς, 22 μήνες μετά από την εκδήλωση της πανδημίας, τα σχολεία ανοίγουν με μόνη διαφορά ένα self-test παραπάνω. Δεν υπάρχει αραίωση στις τάξεις, το καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί».
«Βάλατε τα παιδιά, που ενδεχομένως νοσούν, να πάρουν μόνα τους self-test, επειδή δεν υπάρχουν στα φαρμακεία, από τα σχολεία».
«Υπάρχει σήμερα υποδομή για τηλεκπαίδευση; Δεν υπάρχει μετά το σκάνδαλο της CISCO».

Αρνητής της πραγματικότητας η κυβέρνηση, οφείλει απαντήσεις

«Είστε αρνητές της πραγματικότητας και επειδή είστε κυβέρνηση οφείλετε να απαντήσετε σε συγκεκριμένα ερωτήματα».

«Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει στα εξής: έχει επιλέξει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης; Να το πει και να αναλάβει την ευθύνη».
«Να απαντήσει γιατί είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αρνείται τη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ».
«Να απαντήσει γιατί υπάρχει ένας υπουργός “Αναπτύξεως”, όπως λέει και ο ίδιος, ο οποίος με τις απερίγραπτες δηλώσεις του βγαίνει και καταγγέλλει μέχρι και το κράτος της Κύπρου».

«Να απαντήσει γιατί οι προκομμένοι δήμαρχοι, όπως ο δήμαρχος του Χαλανδρίου και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών από την Βόρεια Ελλάδα, βρήκαν πολύ πιο μικρή τιμή για τα μοριακά τεστ».
«Απαντήστε γιατί κάνατε “μπίζνες” με τους ιδιώτες με 60 ευρώ τα μοριακά τεστ. Ο κ. Γεωργιάδης προμοτάρει τα ιδιωτικά συμφέροντα… Μιλάω για επιλογή που κατάφωρα ευνοεί την ιδιωτική κερδοσκοπία».

«Έχετε επιλέξει επί 22 μήνες να μη στηρίξετε το δημόσιο σύστημα υγείας, διότι δεν πιστεύετε στο δημόσιο σύστημα υγείας».