Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξέφρασε την ανησυχία του για το , το οποίο θεωρεί πρόωρο.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 είπε τι υπάρχει κίνδυνος αυτό το άνοιγμα να επιβραδύνει την αποκλιμάκωση. «Υπάρχει κίνδυνος να έχουμε επανάκαμψη μετά, η οποία μπορεί να κορυφωθεί στα μέσα του Ιουνίου στα επίπεδα που ήταν στις 7 Απριλίου», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργήσει πρόβλημα και στα υπόλοιπα ανοίγματα το επόμενο διάστημα. «Καταλαβαίνω την ανάγκη αντισταθμιστικού, αλλά πρέπει να γίνονται στην ώρα τους κάποια πράγματα. Καταλαβαίνω τη ψυχολογική πίεση αλλά υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα», τόνισε.

Μιλώντας για τα , υπογράμμισε ότι αυξάνεται η ροή τους και αυτό είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Επιπλέον, όπως είπε η επιλογή να ανοίξει η γραμμή για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών είναι επίσης σημαντικό, διότι είναι μια ομάδα που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να διασπείρουν τον ιο.

«Είναι μια έξυπνη επιλογή, προς τη σωστή κατεύθυνση αμυντικά», δήλωσε λέγοντας ότι η ηλικία αυτή έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και είναι ένα σημαντικό βήμα για το τείχος ανοσίας. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την αύξηση των είναι.

Γεωργιάδης για εστίαση: Με αυτά τα μέτρα θα ανοίξει-Τι είπε για το sms στο 13033

Μητσοτάκης: Ξεκινά ο εμβολιασμός για τους άνω των 30 – Τι είπε για σχολεία, εστίαση, μετακινήσεις, Πάσχα